Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bir bardak su içmeden tatlı yemeyin!
        1

        Geleneksel şerbetli tatlılar Ramazan Bayramı boyunca sofralarımızın baş tacı olsa da, bu durum özellikle bir ay boyunca oruç tutarak farklı bir beslenme düzenine geçen kişiler için tehlike arz ediyor.

        Baklava, şekerpare, tulumba gibi şerbetli tatlıların vücudumuzdaki su ihtiyacını artırdığına dikkat çeken Diyetisyen Canan Aksoy, tatlılardan alınan her bir kalori için, ekstra bir mililitre su tüketilmesini öneriyor. Buna göre, tanesi 250 kalori olan şekerpareden yediğimizde, en az bir büyük bardak su içmeliyiz. İki dilim baklava karşılığında tüketmemiz gereken su miktarı ise, yarım litreyi buluyor.

        2

        IHA'nın haberine göre, Ramazan Bayramı ile birlikte baklava, ekmek kadayıfı, tulumba, şekerpare gibi şerbetli tatlılar sofralardaki yerini aldı. Ancak bu tatlılar, özellikle bir ay boyunca 17 saati aşkın süre oruç tutarak farklı bir beslenme düzenine geçen kişiler için tehlike arz ediyor. Buna bir de bayramın sıcak yaz günlerine denk gelmesi eklenince, su tüketimi ve sağlıklı beslenmenin önemi bir kat daha artıyor.

        Yenilen tatlılar karşılığında tüketilmesi gereken su miktarını ne kadardır? İşte cevabı...

        3

        2 dilim baklava 500 kcal 500 ml su

        13

        Ziyaretlerinize mümkün olduğunca yürüyerek gidin, asansör yerine merdiven kullanın.

        14

        Tatlılara 'hayır' diyebilmek için öğün atlamamaya gayret edin.

        15

        Tatlılardan alınan kaloriyi, ana öğünlerde sebze, salata ve yoğurt tüketerek dengeleyin. Ağır yemeklerden ve kızartılmış ürünlerden kaçının.