Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cildinizin bağışıklık sistemini probiyotiklerle güçlendirin!
        1

        İnsanlar artık faydalı bakterilerin sindirim sistemimizi dengelemek için gerekli olduğunu biliyor ve anlıyor. Cildimiz, organlarımızla dış dünya arasında bir bariyer vazifesi görüyor. Patojenlerin vücudumuzu mesken tutmasını engellemek için tüm cilt yüzeyimiz yararlı bakterilerle kaplı.

        2

        HT Magazin'de yer alan habere göre, bu faydalı bakteriler cildimizin pH dengesini sağlıyor. Bu sayede de cildimiz gereğinden fazla kuru veya yağlı gözükmüyor. Tam tersine her zaman arzu edildiği gibi sağlıklı ve canlı bir görünüm kazanıyor.

        3

        PROBİYOTİK NEDİR?

        İnsan sağlığına yarar sağlayacak canlı bakterilere probiyotik adı veriliyor. Yoğurtta, diğer süt ürünlerinde, turşuda, zeytinde ve fermente edilmiş yiyeceklerde bulunuyor.

        4

        Bağırsaklarda kalıyor ve canlılığını sürdürüyor. Bu probiyotiklerin besin maddeleriyse prebiyotik olarak adlandırılıyor. Cildimizin sağlıklı olması için probiyotik bakterilere ihtiyacımız var. Probiyotikler kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde biyoaktif birleşen olarak kullanılıyor.

        5

        Probiyotik içeren kozmetik ürünlerine insanların ilgisi günden güne artıyor. 2014 yılı verilerine göre dünya probiyotik kozmetik ürünleri pazarı 32.6 milyar dolarlık bir hacme ulaştı.

        6

        YAŞLANMAYI YAVAŞLATIYOR

        Probiyotik cilt bakımı konusundaki çalışmalar sonucunda probiyotiklerin derimize, deri üstü ve deri altı olmak üzere çift yönlü bir fayda sağladığı ortaya çıktı. Probiyotik teknoloji hücre yıkımını yüzde 50 oranında azaltırken, aktif hücre yenilenmesini yüzde 70 oranında artırıyor.

        7

        Probiyotikler, cildimizin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Doğal savunma mekanizmasını onaran probiyotikler kolajen yapının hasarını önlerken, cildin su dengesini sağlayıp yaşlanmayı yavaşlatıyor.

        8

        PROBİYOTİKLERİN YARARLARI

        Probiyotikler, sindirim sistemi problemlerine iyi geliyor. Gaz sıkıntısı, ishal, kabızlık, rahatsız bağırsak sendromu gibi durumlarda diyetisyenler ve gastroenterologlar tarafından öneriliyor ve faydası görülüyor.

        9

        Probiyotikler, bağırsaklardaki vitamin-mineral emilimini artırıyor. Özellikle ülkemizde kadınlarda ve çocuklarda sık görülen anemi problemine iyi geliyor.

        16

        SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİ ÇALIŞTIRIYOR

        Prebiyotik kaynaklı besinler ağız yoluyla alındığında, sindirim sisteminde yapısal olarak hiçbir zarar görmeden bağırsaklara ulaşabilir. Bağırsaklara ulaştıklarında da işlevlerini göstermeye başlıyorlar. Prebiyotiklerin en önemli faydası probiyotikleri yaşatabilmesi ve beslemesi olarak görülüyor. Probiyotikler düzenli olarak çalışmaktaysa kişinin sindirim sistemi de düzenli çalışıyor ve bu sayede sindirim kolaylaşıyor.

        17

        VİTAMİN SENTEZİNDE GÖREVLİ

        Probiyotikler özellikle sentezi bağırsakta gerçekleşen B12 ve K vitamini gibi vitaminlerin sentezinde de görev alıyor ayrıca iltihapları, alerjileri ve kanseri önleyebiliyor. Yapılan bazı araştırmalarda, probiyotiklerin otizme bağlı bazı bulguların azaltılması konusunda da faydası olduğu ortaya çıktı. Öte yandan, bağışıklığı güçlendirdiği ve vücut sisteminin düzgün çalışmasını sağladığı için probiyotiklerin yaşlanma etkilerini de geciktirdiği biliniyor.

        18

        ÖZELLİKLE KİMLER KULLANMALI?

        Çok sık hastalananlar,

        22

        DAHA GENÇ BİR GÖRÜNÜMÜN SIRRI

        Cildin maruz kaldığı UV ışınları, çevre kirliliği gibi çevresel faktörler, stres ve yorgunluk gibi duygusal etkiler ve yaşam tarzının cilt üzerindeki etkileri, araştırıldı.

        23

        9 yıllık araştırma sonucunda yaşlanmaya neden olan belirtileri hedef alan ilk probiyotik türevi içerikli günlük bakım serisi yaratıldı. Parabensiz ve hipoalerjenik olan, dermatolojik kontrol altında test edilen ürün, hassas ciltler için uygunluğuyla da dikkat çekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ