Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kadın Meclisi'nde temizlik eğitimi

        Toki İlköğretim Okulu'ndaki toplantıya, Okul Müdürü Mustafa Kaçar, Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin, Çevre ve Sağlık Grubu üyeleri Ayten Bahtiyar ve çok sayıda kadın meclisi üyeleri ile öğrenci velileri katıldı.

        Kadım Meclisi Başkanı Aygül Gökşin, meclisin yaklaşık 6-7 yıldır okullarda çeşitli konularda bilgilendirici eğitim verdiğini belirterek, "Bu eğitim toplantıları, son derece faydalı ve ömür boyu kullanacağımız bilgiler içeriyor. Kadın meclisi olarak benzer toplantıları düzenlemeye devam edeceğiz. Sağlıklı nesil ve sağlıklı bireylerin yetişmesine katkı koymak amacıyla elimizden geleni yapacağız' dedi.

        Kadın Meclisi Çevre ve Sağlık Grubu üyelerinden Ayten Bahtiyar da, sağlıklı bir toplum için velilere büyük görev düştüğünü ve kişisel temizlikten çevre temizliğine kadar her yerde öğrencilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

        İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi'nden Aygün Kayıhan da sağlığın temel şartının temizlikten geçtiğine işaret ederek, 'Temizliği çocuklarımıza aşılayabilirsek yaşamımız da sağlıklı huzurlu olacaktır. Herkesin kendine göre bir temizlik anlayışı vardır. Sağlığın temel şartı temizliktir. Sağlımızı koruyabilmek için temizlik konusunda hassas olmalıyız. Mutlaka temizliğe uyuyoruz ama küçük ihmaller hastalıklara yol açıyor. Temizlikte her şey elimizdedir. Hastalık yapıcı mikroplar elimizde, bunlardan kurtulmakta elimizde. Kişisel bakımda kullandığımız eşyalarımızı temiz tutarak işe başlayabiliriz' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ