Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Babası sayesinde hayata döndü

        4 yaşından beri karaciğer yetmezliği çeken 6 yaşındaki kız çocuğu, babasından nakledilen karaciğerle sağlığına kavuştu.

        Sakarya'nın Hendek ilçesinde inşaat ustası Halit ve ev hanımı Emine Cihan'ın 6 yıl önce dünyaya gelen kızları Beyzanur'a, 2 yıl önce siroz teşhisi konuldu.

        Tahlil sonucu, karaciğer nakli yapılması gereken Beyzanur ile babasının dokularının uyuştuğu belirlendi.

        Maddi imkansızlıklar nedeniyle organ nakli yaptıramayan Beyzanur'a Kimse Yok Mu Derneğinin desteğiyle İstanbul'daki özel bir hastanede organ nakli yapıldı.

        Sağlığına kavuşan Beyzanur'un 6. yaşı, evinde sürpriz doğum günü partisiyle kutlandı.

        Baba Halit Cihan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 yıllık çocuk özleminin ardından kızları Beyzanur'un dünyaya geldiğini söyledi.

        Beyzanur'a 2 yıl önce siroz teşhisi konulduğunu belirten Cihan, “Beyzanur'a karaciğer nakli yapılması gerektiği belirtildi. Benim kan ve dokum kızımla uyuştu ve hemen ameliyat kararı verildi fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle bu ameliyatı yaptıramadık. Birçok yerden yardım istedik. Bu çağrıya cevap veren Kimse Yok Mu Derneği, ameliyat masraflarını üstlendi, özel bir hastanede ameliyat edildi. Şimdi kızımın sağlığı çok iyi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

        Anne Emine Cihan ise kızının organ naklinden önce konuşamadığını ve yürüyemediğini kaydederek, “Ameliyattan sonra kızım adeta yeniden doğdu. Öldü, ölecek diye korktuğum kızım şimdi akranları gibi koşup oynayabiliyor. Bizi acı günümüzde de mutlu günümüzde de yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ