Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "Karım yemek yediği için değil açlıktan öldü"

        İNGİLTERE’de yaşayan 40 yaşındaki Sharon Mevsimler geçen yıl mide küçültme ameliyatı geçirdi. Ameliyattan sonra sağlığı bozuldu. İki ay önce hastaneye yattı ancak kilo almaya devam etti. Geçtiğimiz cumartesi ise kalp krizinden hayatını kaybetti. Hastane kadının ölümünden hastaneye gizlice yemek taşıyan Kıbrıslı Türk koca Bülent Mevsimler’i sorumlu tuttu. Suçlamalar karşısında sessizliğini koruyan Bülent Mevsimler HABERTÜRK’e konuştu. Haberlerin ve suçlamaların tamamen uydurma olduğunu söyleyen Bülent Mevsimler “Eşim yediği için değil yemediği için öldü” dedi. Mide küçültme ameliyatından sonra eşinin sağlığının bozulduğunu belirten Türk koca yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

        YEMEK GETİRMEDİK

        “Ameliyattan 4-5 ay sonra karımın elleri ve ayakları tutmaz oldu. Hastaneye kaldırdık. Tetkikler sonucu, bedenin ihtiyaç duyduğu vitaminleri almadığı için zayıf düştüğü söylendi. Hastaneye yattıktan sonra düzelir gibi oldu. Çorba haricinde bir şey yiyemiyordu. Kendisi de çocuklarımız için çaba sarf etmesi gerektiğini biliyordu. Ama buna rağmen hiçbir şey yiyemedi. 23 yıllık karımı yalnız bırakmamak için işimden ayrıldım. Ölümünden 3 gün önce fenalaştı. Yoğun bakıma kaldırıldı. Susuz ve vitaminsiz kalan bedeni dayanamadı. Onun için hastaneye kızarmış tavuklar, balıklar, tatlılar getirdiğimiz yalan. Ameliyat sonrası yemek yiyemediği için bu duruma düştü. İngiliz basınında yalan yanlış haber yapan televizyon ve gazetelere dava açacağım.”

        UZMANLAR NE DİYOR?

        Vitaminsizlikten ölmüş olabilir

        Diyetisyen Ender Saraç: Hastanın eşinin iddiaları doğru olabilir. Eğer bir kişi, mide küçültme ameliyatının ardından dengeli beslenmezse, vücutta B12 vitamini, demir, çinko, protein eksikliği görülebilir. Hastaya gerekli vitamin desteği verilmediyse sonuç bu şekilde olabilir.

        Yemediği için öldü diyemeyiz

        Diyetisyen Seçil Kenar: “Eşinin iddia ettiği gibi ‘Yetersiz beslendi ve öldü’ diyemeyiz. Ozan Orhon da ameliyat oldu ve 3 yıldır sıvı gıdalarla besleniyor, son derece sağlıklı. 285 kiloda her dakika, her saniyede kötü bir şey olabilir. Gerçek neden otopsiyle belli olacaktır.”

        GELİNLERİNE AĞLIYORLAR

        SHARON Mevsimler’in kayınvalidesi Nazlı Mevsimler ve kayınpeder Fevzi Mevsimler de gelinleri için ağlıyor. Gelininin tatlıyı çok sevdiğini belirten Nazlı Mevsimler “Onu daha önce uyarmıştım. Ama bizi dinlemedi” diyor. “Oğlum gelinimle 23 yıl önce İngiltere’de tanıştı. 3 yıl nişanlı kaldıktan sonra da evlendiler. Bize 4 torun verdiler. Gelinimizin anne babası da Kıbrıslı Türk ancak Sharon İngiltere’de doğup büyüdü. Onu çok sevdik. Oğlumun hastaneye yemek götürdüğü de doğru değil” diyen Nazlı Mevsimler gelininin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döküyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ