Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 5 yaş altı çocuklara polio aşısı

        Sağlık Bakanlığınca 5 yaş altı çocuk yoğunluğunun en fazla olduğu 3 ilde, 20 Eylülden itibaren polio (çocuk felci) hastalığına karşı aşı yapılacağı bildirildi.

        Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de 1998 yılından bu yana çocuk felci hastalığına rastlanmadığı anımsatılarak, hastalığın, bulaşma ya da başka ülkelerden taşınma yoluyla ülkeye girme riskine karşı 2004 yılında başlatılan ulusal çaplı aşı kampanyasının başarı ile tamamlandığı ifade edildi.

        2010 yılı Nisan ayında Tacikistan'da çocuk felci hastalığı ile ilgili salgının ortaya çıkmasının ardından salgının Türkiye'yi etkileme riskinin değerlendirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

        ''Sağlık Bakanlığımız il düzeyinde çalışmalarını tamamlamış ve özellikle 0-59 ay yani 5 yaş altı nüfus yoğunluğu en fazla olan Ağrı, Şırnak ve Şanlıurfa illerimizde 5 yaş altı çocukların tamamının aşılı olup olmadığına bakılmaksızın oral polio (çocuk felci) aşısı ile aşılanmalarını kararlaştırmış ve bu uygulamayı bir takvime bağlamıştır. Bu sebeple ilimizde 5 yaş altı tüm çocuklarımız, il sağlık müdürlüğü ve sağlık ocakları personelleri tarafından aşılanacaklardır. Aşı, ağızdan bir damla damlatmak suretiyle uygulanacaktır.''

        Açıklamada, aşının, iki tur halinde 20-26 Eylül ile 18-24 Ekim 2010 tarihlerinde yapılacağı kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ