Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 'Giyilebilen' akıllı biyonik bacaklar

        ABD’nin San Francisco kentinde yaşayan Amanda Boxtel, Berkeley Bionics firması tarafından yapılan “biyonik bacaklar”la yürümeyi başardı.

        San Francisco’da düzenlenen basın top lan tı - sın da biyonik bacaklarını tanıtan Boxtel, toplantı salonunda yürüyerek adeta şov yaptı. 1992 yılında geçirdiği bir kayak kazasında yürüme yetisini kaybeden Amanda Boxtel, “ELegs” adı verilen biyonik bacaklarıyla ve bir çift koltuk değneğiyle rahatça ayakta durup yürüyebiliyor, ihtiyaçlarını giderebiliyor.

        “Giyilebilen” akıllı biyonik bacakların önümüzdeki yaz ABD’de piyasaya sürüleceği belirtildi. “Giyilebilen” biyonik bacaklarla ilgili çalışmalar, dünyanın değişik üniversite ve araştırma kuruluşlarında yapılıyor. Geçtiğimiz aylarda Yeni Zelanda’da da yürütülen biyonik bacak projesi basına tanıtılmıştı. Bir motosiklet kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Hayden Allen, geliştirilen biyonik bacak sayesinde yeniden yürüme şansı elde etmişti. Biyonik bacaklarla yü rü me nin yanı sıra merdiven de çıkılıp inilebiliyor

        GAZETE HABERTURK- DIŞ HABERLER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ