Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Diyarbakır'da sağlık devrimi

        HABERTURK.COM SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 9 yıllık iktidarları boyunca Diyarbakır ve Türkiye’de sağlık alanında devrim yaptıklarını söyledi.

        İçten Diyarbakır’ın yapılan ve yapılacak yatırımlarla kısa sürede Ortadoğu’nun sağlık üssü olacağını belirterek, sağlık projeleri hakkında bilgiler verdi. Diğer milletvekilleriyle birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Bakanlık yetkilileriyle sürekli istişare halinde olduklarını da vurgulayan İçten, Diyarbakır’ın son yıllarda önemli sağlık yatırımları aldığına dikkat çekti. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten “Konusunda uzman çok sayıda doktorun ilimize gelmesi bu alanda yaptığımız hizmetin en belirgin göstergesidir” dedi.

        HİÇBİR ŞEY BİZİ YILDIRAMAZ

        Ak Kadroların Halkına hizmet etmekten başka bir şey düşünmediğini söyleyen Cuma İçten: “Son günlerde ülkemizde yine üzücü olaylar meydana geliyor. Askerimiz, Polisimiz ve masum halkımız durduk yerde hayatlarını kaybediyorlar. Van Depremi Yüce Allah’ın takdiri ancak diğer gelişmeler bir gün kırılacağından hiç şüphemiz olmayan kirli ellerin tezgahları. Ne olursa olsun, biz verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz” dedi.

        Diyarbakır’da açılan özel hastane sayısının her geçen gün arttığını da ifade eden İçten: “2001 yılında 4 milyar 576 milyon TL olan sağlık harcamaları, 2010 yılında 27 milyar 504 milyon TL artarak 32 milyar 80 milyon TL’ye ulaştı. Göreve geldiğimizden beri sağlık harcamalarını sekiz kat arttırmışız. Bizden öncekilerin yarım bıraktığı çok sayıda projeyi tamamladık. Biz bugüne kadar ne söz verdiysek tuttuk. İlimizi yakından takip eden ve her fırsatta bizleri öven Sayın Başbakanımız Diyarbakır’daki son mitinginde 2 şehir hastanesi müjdesi de vermişti. İnşallah bu hızımız kesilmeyecek. Her alanda olduğu gibi sağlıkta da devrimlerimiz devam edecek” diyerek Diyarbakır’da bitmiş ve yapımı bekleyen sağlık kuruluşlarını açıkladı.

        1995-2003 YILLARINDA BAŞLANMIŞ VE BİTİRİLMİŞ YATIRIMLAR;

        Çermik-Gürüz Sağlık Ocağı, İskenderpaşa Sağlık Ocağı, Çınar Sağlık Merkezi, Eğil Sağlık Merkezi, Eğil Meşeler Sağlık Ocağı, Dicle Kaygusuz Sağlık Ocağı, Ergani Mustafa Topalan Sağlık Ocağı(hibe) Huzurevleri Sağlık Ocağı. Toplam Maliyet; 3.753.286 TL.

        2003 ÖNCESİNDEN BAŞLANMIŞ 2003 YILI SONRASI BİTİRİLMİŞ YATIRIMLAR;

        Çermik 50 Yataklı Devlet Hastanesi, Dicle 25 Yataklı Devlet Hastanesi, Hani 50 Yataklı Devlet Hastanesi, Lice 50 Yataklı Devlet Hastanesi, 320 Yataklı Kadın Doğum Hastanesi. Toplam Maliyet; 54.119.085 TL.

        2003 YILI SONRASI BAŞLANMIŞ VE BİTİRİLMİŞ YATIRIMLAR;

        Körhat 10 Yataklı Sağlık Ocağı, Bismil Devlet Hastanesi Ek Binası, Silvan Çevriksu Sağlık Ocağı, Çınar Yuvacık Sağlık Ocağı, Toplu Konut Sağlık Ocağı (hibe), 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, TOKİ Üçkuyu Mevki Toplu Konut Sağlık Merkezi, Çınar Yaprakbaşı Sağlık Evi, Hani Sergen Sağlık Evi, Çüngüş Merkez Sağlık Ocağı, Kulp İlçe Entegre Hastanesi, Bismil Çeltikli Sağlık Ocağı, Kocaköy Çaytepe Sağlık Ocağı, Ergani Bereketli Sağlık Ocağı, Silvan Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı, Merkez Satı Sağlık Ocağı, Bismil 3 Nolu Sağlık Ocağı, Kulp Yayık Sağlık Ocağı, Silvan Merkez 4 Nolu Sağlık Ocağı, Diyarbakır devlet Hastanesi Helikopter Pisti, Bağlar İskanevleri 2 Nolu Sağlık Ocağı, Çölgüzeli Sağlık Ocağı, Çınar Ortaşar Sağlık Ocağı, Ergani Şirinevler Sağlık Ocağı. Toplam Maliyet; 7.000.092 TL.

        DEVAM EDEN YATIRIMLAR

        Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Bismil 100 Yataklı Entegre İlçe Hastanesi, Bismil Tepe 18 Yataklı İlçe Entegre Hastanesi, Ergani 150 Yataklı Devlet Hastanesi, Hani 10 Adet Lojman (10.10.2011 geçici kabulü yapıldı) Toplam Maliyet; 40.360.907 TL.

        PROJE AŞAMASINDA OLAN YATIRIMLAR;

        Çınar 50 Yataklı İlçe Devlet Hastanesi, Hazro 10 Yataklı İlçe Hastanesi, Kocaköy 10 Yataklı İlçe Hastanesi, Silvan 100 Yataklı Devlet Hastanesi, 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi, 400 Yataklı Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 100 Yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, 150 Yataklı Göğüs Hastalıkları Hastanesi. KVC Hastanesi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ