Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, üçüncü yüz nakli

        Türkiye'nin 3. yüz nakli operasyonunun gerçekleştirildiği Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Dekanı ve Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sacit Turanlı, 6 yıl önce ateşli silah yaralanmasıyla burun, üst çene, damak ve üst dudak bölgesinde çok ciddi doku kaybı olan 20 yaşındaki Kahramanmaraşlı genç bir bayana nakil yapıldığını bildirdi.

        Turanlı, üniversite tıp fakültesi hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, sözlerine, vericinin ailesine teşekkür ederek başladı. Turanlı, ''En acılı, en sıkıntılı günlerinde böyle bir bağış yaparak, bir takım insanların yüzünü güldürdüler, çok büyük bir iyilik ve hayır işlediler'' dedi.

        Nakil yapılan hastanın Kahramanmaraşlı 20 yaşında genç bir bayan olduğunu açıklayan Turanlı, hastanın 6 yıl önce ateşli silah yaralanmasıyla burun, üst çene, damak ve üst dudak bölgesinde çok ciddi doku kaybı meydana geldiğini, düzeltme amaçlı 35'in üzerinde ameliyat yapıldığını belirtti.

        Turanlı, vericinin dün gece İstanbul'da hayatını kaybeden 28 yaşındaki genç bir bayan olduğunu, durumun haber verilmesi üzerine, Doç. Dr. Selahattin Özmen, Prof. Dr. Sühan Ayhan ve Diş Hekimliği Protez Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Mustafa Koçaklı'dan oluşan ekibin Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla İstanbul'a gittiğini anlattı. Vericiden burun, üst dudak ve üst çene kemiğini içeren kompozit dokunun alındığını ifade eden Turanlı, nakil yapılacak hastanın da Kahramanmaraş'tan Ankara'ya getirildiğini ve ameliyatın saat 10.30 sıralarında başladığını kaydetti.

        Turanlı, daha sonra yaptığı açıklamada ameliyatın saat 22.00 sıralarında sona erdiğini açıkladı.

        Ameliyatın çok başarılı geçtiğini ve hastanın yoğun bakım servisine alındığını belirten Turanlı, ''Hasta ne kadar yoğun bakımda kalacak?'' sorusu üzerine, bunun iyileşme sürecine bağlı olduğunu, şimdiden birşey öngörülemeyeceğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ