Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık onkoloji bölümü Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, sağlıkta değişim dönüşüm projesiyle sağlık hizmetlerinin iyi bir noktaya geldiğini belirtti.

        Eker, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü'nün açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Bakan Eker, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl hizmete giren hastanenin Diyarbakır ve bölge için çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını bildirdi.

        Diyarbakır'da son yıllarda hastanelerdeki yatak sayısının ikiye katlandığını, doktor, uzman hekim sayısının birkaç kat arttığını kaydeden Eker, ''Sağlıkta değişim dönüşüm projesiyle sağlık hizmetleri hem nitelik hem de hastalara ulaştırılan hizmetlerde iyi bir noktaya geldi. Birçok yeni hizmet ve projeler üretildi'' dedi.

        Onkoloji hastalarının ve bu bölüme olan talebin maalesef giderek artığını ifade eden Bakan Eker, bu hastalara, ihtiyaç duydukları tedavilerin uygulanması için ayrı bir ortam sağlanması gerektiğine işaret ederek şöyle konuştu:

        ''11 milyon liralık bir yatırım olan bu merkez de böyle bir amaca hizmet ediyor. Sadece Diyarbakır değil bölgedeki illere hizmet verebilecek bir merkez. Ayrıca, cezaevindeki yurttaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunlarının giderilmesi için de ayrı bölüm hazırlandı. Sağlık hizmetleri artıyor. Bu da sevindirici. İlçe hastanelerinin kapasiteleri artırıldı. Diyarbakır'a son olarak 32 uzman hekim atandı. Hükümet olarak sayın başbakanımızın, 58. hükümet kurulduğu tarihte belirlediği bir strateji vardı. Bunlar eğitim, sağlık, emniyet ve adalet hizmetleriydi. Bunlar için büyük yatırımlar yapıldı. Sağlıkta da gerçekten büyük bir dönüşüm sağlandı. Bunlar da milyarlarca yatırımın getirdiği bir şeydir.''

        Eker, konuşmanın ardından Onkoloji Bölümü'nün açılışını yaptı. Daha sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tutuklu ve hükümlüler için yapılan mahkum koğuşlarını gezen Bakan Eker, hastalara da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ