Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Alternatif Tıp ''Parmak ucu dokunuşuyla'' akupuntur tedavisi

        İngiliz Terapist Paul Emery, geliştirdiği ''Kuantum Duygusal ve Fiziksel Arınma (QEPR)'' tekniğiyle sigara bağımlılığı, beslenme bozukluğu, stres, uykusuzluk, kaygı ve fobi gibi duygusal rahatsızlıkları tedavi ettiğini belirtiyor.

        Emery, yaptığı açıklamada, 1 saatlik QEPR tekniğiyle vücudun belirli noktalarına parmaklarıyla temas ederek uyguladığını söyledi. Duygusal problemlerin vücuttaki enerji çıkışının engellenmesinden kaynaklandığını savunan Emery, QEPR tekniğiyle problemin üstesinden geldiğini ifade etti.

        QEPR tekniği ile 2010 yılında ''Dünyanın En İyi Spiritüel Terapisti'' seçilen Emery, QEPR'in en iyi fizyoterapi tekniklerinden oluştuğunu ve teknikle çok sayıda fiziksel problemi tedavi ettiğini söyledi.

        İnsanlardaki sorunların genellikle duygusal boyutta olduğunu aktaran Emery, ''Bu teknik, herhangi duygusal bir problemi rahatlıkla çözebiliyor. Mesela korkuları, fobileri, stresi, aşırı yemek gibi birçok duygusal problemi çözüyor'' dedi.

        Emery, tekniğinin ilk başlarda şüphe uyandırdığını ancak çok sayıda insanı tedavi etmeyi başardığını belirterek, terapi yöntemini kanıtladığını savundu.

        Tekniğinin aküpunktura dayandığını ifade eden Emery, ''Bu yöntemi, şu ana kadar binlerce insana uyguladım ve yüzde 90 başarı sağladım. Bu sonuçları almasaydım, dünyayı dolaşıp insanlara yardımcı olmazdım. Dünyanın her yerinde çalıştım, birçok insana yardımcı oldum. Çok sayıda insan bu sistem sayesinde duygusal sorunlarından kurtuldu'' diye konuştu.

        Emery, akupunkturdaki iğneler yerine parmak uçlarını kullandığını, teknikle engellenen enerjinin çıkışını sağladığını kaydederek, şöyle devam etti:

        ''Her insan bir şeyle karşılaştığı zaman vücudu reaksiyon gösterir. Bu reaksiyon insanın dengesini bozar. Aslında bir korku yok ortada. Sorun insanın o şeyle karşılaştığında tepki göstermesine neden olan duygudur. O yüzden vücut üzerinde çalışıyorum. Yani beyinle alakası yok bu sorunların. Ben de vücutla ilgileniyorum bu nedenle.

        Vücut üzerinde yaptığım çalışmalar hissetmekle alakalı, çalıştığımız noktalarla beyni yönlendirebiliyoruz. Yani insanın her duygu için ayrı bir noktası vardır. Tüm korku ve heyecanları bu noktada yer alır. Bu noktalara doğru şekilde dokunduğunuz zaman sorun varsa çözersiniz. Çoğu insan duyguları temizlemeyi düşünüyor. Benim için korkuya neden olan şey değil, insanın o problemi gördüğünde ilk anda hissettiği şeydir. Bu şekilde problemi çözerim.''

        "HER DUYGU İÇİN AYRI BİR VÜCUT NOKTA"

        Emery, insan vücudunda her duygu için farklı noktalar bulunduğunu belirterek, belirli noktalardaki enerji çıkışının sağlanmasıyla sorunların ortadan kalkacağını savundu.

        Geliştirdiği teknikte bireylerin yaşadıkları problemin kaynağını bilmelerine gerek olmadığına dikkati çeken Emery, ''Mesela uçağa binmeye korkan bir kişinin niye uçağa binmediği değil, uçağa bindiğinde ne hissettiğini bilmek yeterlidir benim için. Sadece o anda hissettiği şey önemlidir. Bu şekilde hangi noktalara dokunmam gerektiğini öğreniyorum. Ufak dokunuşlarla bu sorunu çözüyorum'' ifadelerini kullandı.

        Genellikle duygusal problemleri çözdüğünü vurgulayan Emery, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Stres, fobiler, şüphe, korku, kızgınlıklar gibi konularda insanlara yardımcı oluyorum. Korkuları gidermede sistemim çok iyi ilerliyor ama o kadar çok duygusal konu var ki... Duygusal sorunları çözmede bu sistemi uyguluyorum ve başarılı oluyorum. Sorunların hepsi vücuttaki belirli noktalarla alakalı. Fiziksel olarak düşülen sorunların altında duygusal problemler vardır.

        35 yıldır bu sistemi uyguluyor ve duygusal sorunları çözüyorum. Her şeyin kolaylıkla olacağına inanmam. Bu tekniği çok seviyorum çünkü 1 saat yetiyor bana. Tabi duygusal olduğu için bu sistem hızlanıyor. İnsanlar korkularını hatırlayınca ne hissettiklerini anlayabiliyorum. Bu sistemle dokunuşlarla yıllarca çözemediğiniz problemleri halledebilirsiniz.''

        QEPR TEKNİĞİ NEDİR?

        Geleneksel akupunktur sistemine dayanan QEPR tekniğinde iğne yerine parmak uçları kullanılıyor. ''Akupunkturun modern hali'' olarak da nitelendirilen QEPR tekniğiyle insan vücudundaki belirli duygusal noktalara temas edilerek tedavi sağlanıyor.

        1 saatlik seanslar halinde uygulanan teknikle sigara ve alkol bağımlılığı, yeme problemi, stres, kaygı ve fobi gibi rahatsızlıklar tedavi ediliyor.

        Emery, 15 Mayıs'a kadar Sapanca'da tekniğini uygulamaya devam edecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ