Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı Müzikle tedavi oluyorlar

        Derince Belediyesi mülkiyetinde olan ve yine Derince Belediyesi tarafından müzik terapi yöntemine uygun bir şekilde fiziki yapısı düzenlenerek İl Sağlık Müdürlüğü'nün kullanımına sunulan Toplum ve Ruh sağlığı Merkezi, Marmara ve Batı Karadeniz'deki hastanelerde görev yapan uzmanların da ilgisini çekti.

        Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde çalışmaların geçen ay başlayan merkez, proje koordinatörü Pınar Arslan'ın düzenlediği bir seminer ile çevre illerdeki konuyla ilgili uzmanlara anlatıldı. Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Derince Kaymakamı Cengiz Cantürk, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Derince Sağlık Grup Başkanı Ayşegül Akçığ, Derince Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ark ve çeşitli üniversitelerden öğretim görevlilerinin katıldığı seminerde, merkezin açıldığı 4 Haziran tarihinden itibaren tedavi ettiği hasta sayısı, müzik terapi ile tedavinin önemi ve merkezin diğer özellikleri hakkında bilgi verildi.

        İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Aydınlık, toplum ve bireyin ruh sağlığının düzeltilmesi ve merkezin bu noktadaki katkısı ile ilgili konuşma yaptı. Aydınlık, projeye katkı sunan başta Derince Belediyesi olmak üzere, Derince Kaymakamlığı, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Marmara Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi'ne teşekkür etti. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ise projenin Derince'de hayat bulmasından dolayı duyduğu mutluluğu paylaştı.

        Seminerde, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Psikiyatrist Ekrem Kuşkonmaz, Derince Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Psikiyatrisi Şükriye Boşgelmez, Psikolog Eda İnan, gönüllü Uzman Psikolog Melek İnan ve merkezdeki hobi faaliyetlerinde hizmet veren Sağlık Memuru Mustafa İnce ile son olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi'nin sunumları yer aldı. İl Sağlık Müdürü Aydınlık, Derince Kaymakamlığı Ar-ge Birim Sorumlusu Serap Kaya ile MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan adına Tolga Şahin'e katkılarından ötürü plaket takdim etti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ