Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Bakanlık 'neşter skandalı'na el koydu!

        Sağlık Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir bebeğin doğum sırasında neşterle kesilip öldüğü iddiaları üzerine inceleme başlattı.

        Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan Yeliz Sevinç isimli annenin bebeğinin, doğum sırasında neşterle kesilip hayatını kaybettiği iddiaları üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla inceleme başlatıldığı kaydedildi.

        AA

        'BEBEK NEŞTER DARBELERİYLE ÖLDÜ' İDDİASI

        Radikal Gazetesi'nden Mine Tuduk'un haberine göre, 35. haftada Yeliz Sevinç’in doğum sancısı tuttu. Fakat Sakarya'da gittiği hastanelerde çeşitli nedenlerden dolayı doğumunu gerçekleştiremediği için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’ne kabul edildi.

        Buradaki doktorlar bebeğin gelişimini tamamlaması için doğumu 3 gün erteledi. Doğumun gerçekleştirilmesi için kararlaştırılan günde ise ameliyathanenin dolu olmasından dolayı bekletilen Yeliz Sevinç'in doğumu bir kez daha ertelenmek istendi. Tüm erteleme çabalarına rağmen hasta yatağında başlayan doğum sırasında bebeğin ters gelmesiyle birlikte başlayan bir dizi problemler nedeniyle doğum tam bir skandala dönüştü. Bebek ise, iddialara göre doktorların doğum esnasında vurdukları neşter darbeleri nedeniyle hayatını kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ