Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Burun ameliyatında 'tampon kabusu' bitiyor

        HABERTURK.COM / SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        Burun ameliyatı olmanız gerekiyor. Ancak çevrenizde burun ameliyatının değil de ameliyat sonrası kullanılan tamponların yarattığı sıkıntılar üzerine hiç de hoşunuza gitmeyen pek çok şey duydunuz. Bu da sizi ameliyatınızı ertelemeye yöneltiyor. Ancak korkmanıza gerek yok. Tamponsuz burun ameliyatlarının sağladığı konforla ameliyat sonrası da sizin için gayet rahat…

        Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Seyhan Alkan, burun operasyonu geçirecek olanların korkulu rüyası olan tamponların yaratacağı sıkıntıdan kurtulmanın yeni yolu olan tamponsuz burun ameliyatlarını anlattı.

        Tamponsuz burun ameliyatlarıyla, operasyon sonrasının da konforlu geçtiğinin altını çizen Doç. Dr. Seyhan Alkan:

        "Kronik sinüzit, burun eti büyümeleri ve burun kıkırdak-kemik eğriliği yaşayanların yaptırmak zorunda olduğu burun ameliyatları, operasyondan çok operasyon sonrası kullanılan tamponların çıkarılmasının çok ağrılı olacağı korkusuyla kişilerin kaçındığı bir ameliyat türü. Ancak günümüz tıp cerrahi teknikleri, operasyonda ve sonrasında kullanılacak teknolojik tıbbi malzeme olanakları bu kabusu sona erdiriyor.

        Sinüzit operasyonları sonrasında oluşan cerrahi alan boşluklarına, kanamayı durdurucu ve eriyebilen materyaller yerleştirerek burun boşluğunu açık bırakıyoruz. Kıkırdak-kemik eğriliği operasyonları sonrasında ise eriyebilen zımba (stapler) kullanarak burun boşluğuna herhangi bir tampon ürün yerleştirmiyoruz. Böylece hastalarımız ameliyat sonrası dönemİ rahatlıkla atlatabiliyorlar.

        Burun eti (konka) müdahalelerinde kullanılan ısı enerji etkili küçültme (radyofrekans) operasyonlarında da tampon ihtiyacı olmadığı için kullanmıyoruz. Modern tıbbın yarattığı bu imkanlarla hastalarımızın ameliyatlarını en sık erteleme nedeni olan tampon kabusu ortadan kalkıyor." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ