Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Kuyu suları hastalık saçıyor

        Suyun uzmanları, kuyu sularının taşıdığı riske dikkat çekerken, sık sık tahlil yapılmasını önerdi.

        GASKİ Arıtma Tesisi Daire Başkanı İrfan Korkmaz, özel su kuyularının taşıdığı riski açıkladı. Kuyu sularının analiz edilmesi gerektiğine dikkat çeken Korkmaz, kuyu sularının tarımsal sulamada kullanılmasını tavsiye etti. Korkmaz, şu önerilerde bulundu:

        "Özel kuyuların açılma ve ruhsatlandırma işlemleri DSİ tarafından yapılıyor. Bizimde vatandaşlara ekstra hizmetlerimiz var. Kuyularını sürekli tahlil ettirmelerini öneriyoruz. Ekiplerimiz bu konuda yardımcı oluyorlar. Özel kuyularda bulunan sular diğer sulara oranla daha risklidir. Her zaman denetimlerinin, temizliklerinin yapılması gerekiyor. Her an şehir merkezinde farklı bir karışım yaşanabilir.

        Endüstriyel bir karışım yaşanabilir. O açıdan laboratuvarlarımız bu hizmetleri vermeye her zaman hazır. Getirilen numunelerdeki sonuçları vatandaşlarımıza anında bildiriyoruz. Tek tavsiyemiz şebeke suyunun daha güvenilir olduğudur. Bu teknolojik tesisten çıkan suyun her zaman daha güvenli olduğunu unutmasınlar. Kuyu sularını daha çok sulama da kullanılmasını öneriyoruz.

        Eğer içme suyu olarak kullanıyorlarsa da; depo temizliklerini, kuyu dezenfeksiyonlarının çok sık yapılmasını tavsiye ediyoruz. Ve laboratuarlarımıza getirilen numunelerin sonuçlarına göre hassasiyet göstermelerini istiyoruz."

        Özel kuyuların daha çok kent merkezinde bulunduğunu tespit ettiklerini ifade eden Korkmaz, kuyu sularını sık sık analiz edin derken, analizlerin ücretsiz yapıldığını da sözlerine ekledi. Korkmaz, analizlerimizi ücretsiz yapıyoruz. Kuyu sularında bir ücret talebimiz yok. Denetim amaçlı şube müdürlüğümüze numunelerini bırakırlarsa sonuçlarını alırlar.

        Bizim laboratuvarlarımız Sağlık Bakanlığımızın ön gördüğü bütün parametrelere bakabilecek güçte. Cihazlarımız bütün parametreleri ölçebilecek yetkinlikte. İstenilen parametrelere bakabiliyoruz. Yani insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelikte belirtilen tüm parametrelere bakma gücümüz var. Laboratuarlarımız kesin sonuçlar veriyoruz, dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ