Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Neşet Ertaş'ın oda arkadaşıydı!

        Aydın'ın Nazilli ilçesinde motosikletle yaptığı kazada ağır yaralanan ve sevk edildiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen Kenan Erçetin organlarıyla 5 kişiye hayat verirken, kornealarıyla iki kişiye de ışık oldu.

        Aydın'ın Nazilli ilçesinde bindiği motosikletle yaptığı kazada yaralanan ve helikopter ambulansla İzmir'e nakledilen Kenan Erçetin'in (23) kaldığı hastanede 48 saat sonra beyin ölümü gerçekleşti. Hastane Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Zafer Beken ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen koordinatörlerin yaptığı konuşmaların ardından aile yakınlarının tüm organlarını bağışlama kararı verdi. Ailesinin organlarını bağışladığı genç, 7 kişiye hayat verdi.

        Gencin böbrekleri İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Doç. Dr. Adam Uslu ve Op. Dr. Ahmet Aykas tarafından diyaliz hastaları çiftçi Yılmaz Yıldız (48), Maliye Bakanlığı'ndan emekli Jale Erkaman'a (56) başarıyla nakledildi. Karaciğeri ise Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Op. Dr. Cahit Yılmaz, Op. Dr. Zafer Önen, Dr. Onur Duygu tarafından İzmirli Sıdıka Parıldar'a (62) başarıyla nakledildi.

        Gencin iki korneası da görme engelli hastalara nakledilmek üzere Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Bankası'na konurken, pankreası Ankara'ya gönderildi. Kalbi ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Mustafa Özbaran ve ekibi tarafından Mehmet Karaman'a (15) nakledildi.

        Doç. Dr. Ünal Aydın, hastane olarak öncelikle İzmir ve Ege Bölgesi'nin, daha sonra ise Türkiye'nin organ nakli merkezi olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

        Bu arada, Kenan Erçetin'in yoğun bakımda ünlü sanatçı Neşet Ertaş ile aynı odada tedavi altına alındığı öğrenildi.

        Kenan Erçetin (23), geçtiğimiz günlerde motosiklet kullanırken İsmail Engin'in kullandığı araca çarparak ağır yaralanmıştı. Sağlık Bakanlığı'na ait 112 ambulans helikopteriyle İzmir'deki Medical Park Hastanesi'ne sevk edilen genç, yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. Ünlü sanatçı Neşet Ertaş ile yan yana 48 saat yaşama tutunmaya çalışan gencin tüm çabalara rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ