Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser 2 bin kadın artık farkında!

        Meme kanserine karşı farkındalık yaratmak amacıyla Kocaeli'deki ilçe ve köyleri gezen sağlık ekipleri, 2 bin 132 kadına bilgilendirici seminer verdi.

        Meme kanserinde erken teşhis amacıyla Kocaeli'de 2007 yılından itibaren yapılan çalışmalar kapsamında 2 bin 132 kadına ulaşıldı. Bu ay içerisinde yapılan çalışmalarda 200 kadın katılırken, etkinliklerde, kadınlarda en sık görülen kanser olan ve erken teşhis sonucu tedavi edilebilen meme kanseriyle ilgili bilgi verildi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü Sağlık Eğitim Birimi tarafından verilen seminerlerde, meme kanserinin nedenleri, belirtileri, meme kanserinden korunma ve erken tanı, tarama, Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) konuları işlendi.

        Söz konusu çalışmalarla kadınları meme kanseri hakkında bilgilendirme, kanserden korunma ve erken teşhise yönelme konusunda duyarlılığın artması amaçlanırken, kadınların meme kanserinden korunmaları için her ay rutin olarak kendi kendine meme muayenesi yaptırmalarının önemine dikkat çekildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ