Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağrı Bilimi Kulunç ağrılarından kurtulun!

        Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Erbil Dursun, kulunç ağrılarının en sık nedeninin duruş bozuklukları sonucu kasların yüklenmesi olduğunu bildirdi.

        Dursun, yaptığı açıklamada, kulunç ağrısının tıp dilinde ''miyofasiyal ağrı sendromu'' olarak geçtiğini belirterek, bu sendromun kas ve iskelet sistemi ağrılarının en sık nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

        Erbil, kas veya bağ dokusu içindeki ''tetik nokta'' denen ağrılı noktaların sendromun en önemli bulgularından birisi olduğunu dile getirerek, ağrının en çok sırt ve bel bölgesinde görüldüğünü kaydetti.

        Soğuk havalara sıklıkla maruz kalmanın kulunç ağrısının oluşmasında etken olabileceğine işaret eden Erbil, ''Kulunç ağrısının en sık nedeni, duruş bozuklukları sonucu kasların aşırı yüklenmesidir. Bu sendromda, etkilenmiş bölge ile ilgili hareket kısıtlılığı, tetik nokta üzerine basınç uygulamakla daha uzak bir bölgeye ağrı yayılması oluşur'' dedi.

        ''SOĞUK HAVALARDAN KORUNMAK GEREKİYOR"

        Erbil, halk arasında ''kulunç kırma'' diye tabir edilen yöntemlerin uygulanmasının hastalığın daha da kötüleşmesine neden olabileceğini vurgulayarak, ''Ayrıca zor iyileşen kas travmalarına neden olabilir. Kulunç ağrısının oluşmasını önlemek için duruş bozukluklarının düzeltilmesi, düzenli ve zorlamayan egzersizlerin yapılması ve soğuk havalardan korunmak gerekmektedir'' diye konuştu.

        Erbil, kulunç ağrısı sendromunda fizik tedavi uygulamaları, tetik nokta enjeksiyonları, terapötik masaj, gevşeme egzersizleri, solunum egzersizleri gibi tedavilerin yararlı olduğunu sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ