Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Dilek'in ilaçları komşuda bulundu!

        CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, lenf kanseri tedavisi gören üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Dilek Özçelik’in Türkiye’de bulamadığını söylediği ilaçları Yunanistan’a buldu.

        CHP’li Gürkan’ın danışmanı Ediz Ün ve CHP Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Olkan Bayır, Yunanistan’dan alarak Türkiye’ye getirdiği ilaçları Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürerek Dilek Özçelik’e teslim etti.

        CHP Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Olkan Bayır, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın talimatıyla Dilek Özçelik’in ihtiyacı olan kanser ilaçlarını Yunanistan’dan 15 Euro’ya temin ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:

        “Sağlık Bakanımız Dilek’e ilaçların temin edileceğini söylemiş ancak zaman belirtmemiştir. Vekilimizde hemen danışmanını Yunanistan’a göndererek temin etti. Şuanda hastamızın yanına giderek ilaçların vereceğiz. Batmış bir Yunanistan’da bile ilaçlar bulunabiliyor. Ancak Türkiye’de temin edilemiyor, provizyon verilemiyor. İlaçlar pahalı değil, sadece sıkıntısı bulunamaması. İlaçlar çok uygun bu kadar ilacı biz 15 Euro’ya aldık. Türkiye bir ilacın parası 100 lira, diğerininki de 34 liradır”

        “TEDAVİM 1 SENE SÜRECEK”

        CHP’li Bayır ve danışman Ün daha sonra Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne girerek 5’er kutu getirdikleri Deticene ve Bleocina isimli ilaçları Dilek Özçelik’e teslim etti. Hastanede tedavisi süren Özçelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun dün kendisini ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Dün geçmiş olsun dileklerini iletti. İlaçlar konusunda kendileri söz verdi. Umarım söylediği olur. Hastaneye yattım tedavim başlayacak inşallah. Tedavim bitene kadarda ilaç konusunda tedirginlik yaşamam umarım. Herkes söylediği sözlerin arkasında durur. CHP ilaçları getirdi, benim 1 senelik bir tedavi sürecim var. Doktoruma henüz göstermedim. İlaçlardan bir tanesi evet, ama diğerini henüz bilmiyorum” şeklinde konuştu. DHA

        SAĞLIK BAKANLIĞI'DAN YALANLAMA!

        Sağlık Bakanlığı, lenf kanseri olduğu için ilaçlarını bulmakta zorluk çeken ve tedavisi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan üniversite öğrencisi Dilek Özçelik'e Yunanistan'dan ilaç getirildiği iddiasını yalanladı.

        Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde "Hodgkinlenfoma" tanısı ile tedavisi başlanan Dilek Özçelik'in ilaçlarının bir milletvekili tarafından Yunanistan'dan getirildiği şeklinde basına yansıyan haberler üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi. Açıklamada, "Dilek Özçelik'in tedavisi için hekimi tarafından reçete edilen ilaçlarının Türkiye'de bulunmadığı iddiası gerçek dışıdır. Bakanlığımızın onayı ile TEB'in stoğunda bulunan Dakarbazin adlı ilaç bugün tarihi itibariyle hastamıza ulaştırılmıştır. Blemicinilacı ise halihazırda eczanelerden temin edilebilir durumdadır. Hastamızın ilaç tedavisine bugün itibariyle başlanmıştır. Hal böyle iken kamuoyunda; sözkonusu ilaçların Türkiye'de bulunmadığı şeklinde algı oluşturma amaçlı bu girişim iyi niyetle bağdaşmamaktadır" ifadelerine yer verildi. İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ