Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Alternatif Tıp Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı çamur!

        Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde açılan Sağlık Bakanlığı onaylı 'Dalyan Çamur Banyosu'na yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

        Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Dalyan'ın sahip olduğu tarihi ve kültürel güzellikler ile her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptığını söyledi.

        Bölgeye çamur banyolarına girmek için gelen çok sayıda ziyaretçi olduğunu belirten Yılmaz, "Burada kullanılan çamurun Sağlık Bakanlığı onaylı olması, kullananlara güven, ülke turizmine de ciddi katkı sağlıyor. Yeni açılan tesis sayesinde turistlerin ve bölgemizin ihtiyacı olan mineralli çamur beldeye kazandırılmış oldu. Bölgemizin eksiklerinden birisini giderdikleri için tesisi açanlara teşekür ediyorum" dedi.

        Tesis işletmecisi Talat Yalılı ise Sağlık Bakanlığı onaylı çamur tesisi açtıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

        "Banyolarda normal çamur havuzundan ayrı, gül, ada çayı ve biberiye yağlı çamur havuzları da var. Günlük yaklaşık bin ile bin 500 ziyaretçi geliyor. Özellikle Rus, İngiliz ve Alman turistler ilgi gösteriyor. Sağlık Bakanlığı'nın da verdiği onayla buradaki çamur, kas rahatsızlıklarına, romatizmal rahatsızlıklara, kadın hastalıklarına, akneye ve sivilceye iyi geliyor. Burada kullanılan çamur kuru olarak çıktığında Sağlık Bakanlığının tespitine göre bir litresinde bir kilo 350 gram mineral bulundu. Bu da şu ana kadar dünyada eşine rastlanmamış nitelikte."

        Yalılı, çamurun yerinde çıkışı, tesisteki işlemleri ve yapılan her aşamasının İl Sağlık Müdürlüğünün kontrolünde olduğunu ifade etti. Ziyarteçilerin tesiste sadece çamur banyolarından istifade etmeyeceğini vurgulayan Yalılı, tesisteki Türk hamamı, sauna, hümik asit banyoları, masaj evleri gibi diğer aktivitelerden de yararlandıklarını dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ