Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme ‘Kalori hesabını ve az yağlı yemekleri unutun’

        Özlem YILMAZ/AHT

        İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay beşinci kitabı "Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi"ni "Karatay'dan Türk halkını uyandırma servisi" sloganıyla bir et lokantasında tanıttı.

        Prof. Karatay, “En belli başlı tuzak, kalori hesabı yapılmasıdır. İnsan vücudunda kalori hesabı yapılması doğru değil. ‘Az kalori alırsanız, kilo verirsiniz’ düşüncesi yanlıştır. Kaloriyi hangi besin kaynağından aldığımız önemli. Aç ayı oynamaz derler, sen kalori almazsan, nasıl hareket edeceksin? Bütün bunlar tuzaktır. Artık kalori hesabını unutun. Bu kuralın artık bilimsel olarak bozulduğu gösterildi” dedi.

        ‘SAĞLIKLI YAĞ KİLO VERDİRİR’

        Trans yağlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Karatay, “Bir de ‘Az yağlı yemekleri yiyin’ deniyor, bu da yanlış. Çünkü doymuş yağlar sağlıklıdır. Doğada 23 türlü yağ var. Bunlar doğal olduğu sürece insan vücuduna faydalıdır. Sağlıklı yağ kilo verdirir. Senelerce bir başka tuzak kuruldu, tereyağı yemeyin dendi. Bunun yerine tereyağı aromalı margarin yedirdiler. Doğal tereyağı, işlenmemiş tüm yağlar, soğuk sıkım zeytinyağı, doğal balık yağı sağlıklıdır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ