Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık “Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi”,1 Aralık'ta uygulanmaya başlanıyor. Avuç içi izi vermeyenler özelde muayene olamayacak

        Lütfi ERDOĞAN / ANKARA

        SGK’nın, özel hastanelerde usulsüzlüklerin önüne geçmek için geliştirdiği “Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi”, 2 gün sonra uygulanmaya başlanıyor. Avuç içi izi vermeyenler özelde muayene olamayacak.

        SAĞLIK hizmetlerinde usulsüzlüğün, sahteciliğin önüne geçebilmek için geliştirilen Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi, 1 Aralık’ta devreye giriyor. Bu tarihten itibaren vatandaşların kimliği, özel sağlık kuruluşlarında hizmet alırken parmak ve avuç içi damar izi yöntemi ile doğrulanacak.

        KAMUDA YOK, ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE 2014’TE

        5 firma ile anlaşma yapan Sosyal Güvenlik Kurumu, 4 firmaya parmak damarı, 1 firmaya da avuç içi izni verdi. Bu firmalardan biri ile anlaşacak özel sağlık kuruluşları, 1 Aralık’ta sistemi hayata geçirecek. Sistem kamu hastanelerinde uygulanmayacak. Üniversite hastanelerinde ise Eylül 2014’te hayata geçecek.

        AVUÇ VE PARMAK İZİ ALINACAK

        VATANDAŞLAR özel hastaneye ilk gittiğinde T.C. kimlik numarası yazılı olan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport ile birlikte avuç ve parmak damar izi kaydını yaptıracak. Biyometrik kimlik, hastane bankolarına kurulan Biyometrik Kimlik Doğrulama Ünitesi’nde (BKDÜ) oluşturulacak. Bu kayıt SGK’nın veri tabanına yüklenecek. Hastaların sonraki gelişlerinde sadece parmak ve avuç okutması yeterli olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ