Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Bakan Müezzinoğlu'dan iki müjde!

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğiu, Balkanlarda sosyal güvencesi olmayan veya Türkiye'de tedavi olmak isteyip imkânı bulunmayan soydaşlarımızın ücretsiz olarak tedavi edilebilmesi için hazırlanan maddenin meclisten geçtiğini belirtti. Bakan Müezzinoğiu ayrıca Bağcılar'a İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmetine iki ambulans vereceklerini söyledi.

        Bakan Müezzinoğlu'ndan iki müjde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğiu, Balkanlarda sosyal güvencesi olmayan veya Türkiye'de tedavi olmak isteyip imkânı bulunmayan soydaşlarımızın ücretsiz olarak tedavi edilebilmesi için hazırlanan maddenin meclisten geçtiğini belirtti.

        Bakan Müezzinoğiu ayrıca Bağcılar'a İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmetine iki ambulans vereceklerini söyledi.

        Batı Trakya Dernekleri İstişare Programı'nda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğiu, programın düzenlendiği Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nı övdü. "Saray" kelimesinin Bağcılar'da anlam kazandığına işaret eden Müezzinoğiu, "Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı, böyle muhteşem mekanı engelli kardeşlerimize kazandırmış. İlçede hayata geçirilen daha bir çok projeyi biliyorum. Ancak, bu proje çok farklı. Kendisine, bu projelerinden dolayı teşekkür ediyorum ve alkışlıyorum." diye konuştu.

        Engelliler Sarayı'nın yalnızca fiziki bir mekan olmadığına dikkat çeken Müezzinoğiu, 2002 seçimlerinden iki gün sonra Ramazan ayının başladığın belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'engellilerle iftarda buluşma' alışkanlığını kendilerinin de sürdürdüklerini ifade etti.

        Müezzinoğiu, "İftarda, engelli, fakir ve evinden çıkamayan ne kadar insan varsa o ilçenin 250 kişilik en iyi restoranında ağırladık" dedi.

        "REFİYE KIZIMIZI TEDAVİ ETTİRİYORUZ"

        AK Parti Milletvekili ve Bağcılar Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'a teşekkür eden Müezzinoğiu, şunları söyledi: "Bağcılarımıza geldik ve farklı bir fotoğrafla karşılaştık. 1992 yılında adam gibi adam, insana değer veren Sayın Feyzullah Kıyıklık vardı. Bu anlayışla buradaki engelli kardeşlerimize iftar verdik." dedi.

        AK Parti iktidarında sağlık hizmetlerinde önemli yatırımların hayata geçirildiğini kaydeden Müezzinoğiu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, bu ay 710 ambulansın dağıtımına başladık. 1200 ambulansın dağıtımını yapıyoruz. Artık, ambulans uçaklarımız Londra'dan Türkiye'ye hasta getiriyor.

        Çok amaçlı ve gebe taşıma ambulanslarımız var. 18'inde amansız hastalığa yakalanan Tekirdağ'lı Refiye Yılmaz kızımızın tedavisi Çapa Tıp Fakültesi'nde yaptırıyoruz. 10 ay önce tedavisinin devam etmesi için ABD'ye gönderdik. Şimdi 4. ameliyatını oldu. Yakında 1 aylık izin için tekrar gelecek." Konuşmasında bir de müjde veren Müezzinoğiu, Meclis'ten yeni çıkan bir madde ile ilgili bilgi verdi. Müezzinoğiu, Balkanlarda sosyal güvencesi olmayan, Türkiye'de tedavi olma imkanı bulunmayan, henüz vatandaşlık alamamış kişilerin ücretsiz tedavi edilebilmesi ile ilgili maddenin Meclis'ten geçtiğini ifade tti.

        Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında ilçede düzenlediği programlara iştirak eden Bakan Müezzinoğlu'na teşekkür etti. AK Parti iktidarında Türkiye'de değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Çağırıcı, "Artık çok farklı problemleri konuşuyoruz. Bağcılar'da hızlı bir trend var. Kurucu Belediye Başkanımız Feyzullah Kıyıklık'tan aldığımız hizmeti daha iyi bir noktaya götürüyoruz." dedi. Başarılarında istişare programlarının önemli payı olduğunu anlatan Çağırıcı, Balkan coğrafyasından göç ederek ilçeye yerleşen hemşehrilerinin dualarıyla büyük mesafe aldıklarını söyledi. AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise Bağcılar'da yaşayan Trakyalı hemşehrileriyle sürekli bir araya geldiklerini belirterek, "Hamdolsun biz Bağcılar'daki Trakya demekleri ve teşkilatlarıyla hep işbirliği içerisinde olduk." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ