Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Güçlü ereksiyon için bunlara dikkat!
        1

        İşte sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak için iyi bir neden daha. Bel bölgenizdeki yağları def edip, ideal vücut ağırlığınıza bir an önce kavuşmanız gerekiyor. Çünkü karın bölgesindeki yağlar testosteron üretimini engelleyip, cinsel fonksiyonunuzu etkiliyor. Ayrıca penisiniz kalp ve damar sağlığınız için bir barometre görevi görüyor. Bunun nedeni, penise kan taşıyan atardamarların, koroner atardamarlardan biraz daha dar olması. Yani damarları tıkayan plaklar veya damar sertleşmesi varsa, ilk önce ereksiyonunuzu etkileyerek baş gösterecektir.

        2

        Sigarayı bırak!

        Sigaranın dumanı kan damarlarını sıkıştırarak aktif olmalarını engelliyor. Nikotin penisteki kan dolaşımını zorlaştırma etkisine sahip. Bu yüzden ereksiyonun daha zayıf ve kısa süreli olmasına yol açıyor. Ayrıca, atardamarlarda plak oluşumuna katkıda bulunuyor. Tüm bu olumsuz etkiler yüzünden sigara tiryakileri sertleşme sorununu iki kat fazla yaşıyor.

        3

        Alkolü azalt!

        Bir kadeh şarap libidonuzu ateşleyebilir. Ama tüm bir şişe, beyin-penis devresini yakıp sertleşmenizi engeller. Klinik araştırmalar, alkolün beyinde depresan gibi hareket ettiğini, seks hakkında çekingenliği ve gerginliği yatıştırdığını ortaya koyuyor. Ancak alkolün fazlası tam tersi bir etki yaratıyor. Yapılan bir başka ilginç araştırmada, erotik görüntülerle tahrik olan erkeklerin penis boyutları ölçüldü. Son iki saatte üç kadeh ve daha fazla içki içen erkeklerin penislerinde sertleşme sorunu olduğu gözlendi. Zaman içinde, sık alkol kullanımı beyin ve hormonlarda kimyasal değişikliklere yol açıyor ve cinsel işlevlere zarar veriyor. Bunun yanı sıra, alkol bağımlılığının erkeklerde meme dokusunun büyümesine (jinekomasti) ve penisle testislerin küçülmesine yol açtığına inanılıyor. Bize göre tüm bu sebepler, kadeh sayısını azaltmaya yeter.

        4

        Her gün yürüyün

        Egzersiz yaptığınızda kan dolaşımınız hızlanır. Damarlarınızdaki kan endotel hücrelere hücum ederek, daha fazla azot oksit üretmeleri için uyarıyor. Azot oksit ise erkeklerin ereksiyon olurken ihtiyaç duydukları önemli bir kimyasal. Dr. Steven Lamm, “Bir erkek ne kadar sağlıklıysa, o kadar çok azot oksit üretir. Dolayısıyla ereksiyonu da o kadar güçlü olur” diyor.

        5

        Daha fazla balık

        Omega-3 yağ asitleri DHA ve EPA, kalp ve penis sağlığı için çok faydalı.

        6

        Takviyelerle garantileyin

        Haftada en az iki veya üç öğün balık yemelisiniz. Eğer yapamıyorsanız, her gün toplamda 300 mg DHA ve 400 mg EPA olmak üzere iki kapsül omega-3 yağ asiti takviyesi alarak işi garantileyin. Ayrıca her gün 80 mg pycnogenol ve 3 gr arjinin almaya çalışın. Çünkü endotel tabakasının zarar görmesini engeller ve daha çok azot oksit kullanmanızı sağlar.

        7

        Erken yat

        Erkeklerde testosteron seviyesi sabah saatlerinde tavan yapar. Bu yüzden düzensiz ve yedi saatten az uyumak, uyku kalitenizle birlikte cinsel sağlığınızı da olumsuz etkiler. Yetersiz uyku, aynı zamanda cinsel problemleri de beraberinde getiren tansiyon, uyku apnesi ve diyabet gibi sağlık sorunlarına da yol açıyor.

        8

        Gevşe ve rahatla

        Stres, özellikle erkeklerde “savaş ya da sıvış” dürtüsünü tetikliyor. Bu dürtü harekete geçtiğinde, sinir sisteminiz vücudunuza adrenalin gibi stres hormonları pompalıyor. Adrenalin de kalbi daha hızlı atması için kışkırtıyor ve kan damarlarınızı daraltıyor. Böylece krizle başa çıkabilmek için kana en çok nerede ihtiyaç duyuluyorsa oraya yolluyor, yani kaslarınıza. Bunlara yol açan sadece acil durumlar değil. Zorlu bir patron, yetişmesi gereken işler ve maddi kaygılar gibi olaylar da libidonuzu ve ereksiyonunuzu olumsuz etkiliyor. Stresin üstesinden gelmek için egzersiz yapın, kaliteli bir uyku uyuyun ve sağlıklı yemekler yiyin.

        9

        Doğru besinler gece performansınızı artırmak için hayati bir rol oynayabilir.

        ISPANAK

        Ispanağın içinde bulunan magnezyum, penisinize daha fazla kan gitmesini sağlayacaktır. Bunun ne demek olduğunu zaten biliyorsunuz; daha etkili ve daha uzun süreli yaşanan bir ereksiyon!

        10

        ÇİKOLATA

        Journal of the American Dietetic Association’da yayınlanan bir araştırma çikolata yemenin seks sırasında salgılanan feniletilaminin salgılanmasına yol açtığını buldu. Bu da daha ateşli seks demek.

        11

        ŞEFTALİ VE PORTAKAL

        Teksas Üniversitesi araştırmacıları, düzenli olarak günde 200 mg C vitamini alan deneklerin sperm sayılarının ve kalitesinin, bunu yapmayanlara göre daha yüksek olduğunu ispatladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ