Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık uyku pozisyonları, ilişkiler, uyumak, aşk, mutluluk, sağlık
        1

        Uzmanlara göre partnerinizle nasıl uyuduğunuz ilişkinizde mutlu olup olmadığınızın en önemli işaretlerinden olarak görülüyor.

        2

        Hertfordshire Üniversitesi araştırma görevlilerinin 1,000 çift ile yaptığı araştırmaya göre uyurken birbiriyle temas halinde olan çiftler ilişkilerinde daha mutlu durumda.

        3

        Birbirine dokunarak uyuduğu cevabını veren çiftlerin %94'ü ilişkilerinde mutlu olduğunu söylerken, temassız uyuyan çiftlerin %68'i ilişkilerinden 'memnun' olduğunu söylüyor.

        4

        Uyku sırasında birbirine dokunmayan çiftlerin aralarındaki boşluk aynı zamanda duygusal anlamdaki boşluğa da işaret ediyor. Boşluğun 1 cm'den az olduğu çiftlerin %86'sı mutlu olduğunu ifade ederken, boşluğun arttıkça memnuniyet oranının da düştüğü görülüyor.

        5

        Hertfordshire Üniversitesi'ndeki çalışmanın başında görevli Profesör Richard Wiseman, Science Daily'ye verdiği röportajda bu araştırmanın bir ilk olduğunu söylüyor. Çiftlerin uyuma pozisyonlarına göre kişiliklerini ve ilişkilerini analiz ettiklerini anlatan Wiseman, bu araştırmanın Edinburgh Uluslararası Bilim Festivali'nde de ele alındığını belirtiyor.

        6

        Araştırma sonuçlarına göre çiftlerin en çok tercih ettiği pozisyon %42'lik bir oranla 'sırt sırta uyumak'. Aynı yöne doğru uyuyanların oranı %31'lerdeyken yüz yüze uyuyan çiftlerin oranı ise yalnızca %4.