Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser İnadına tedaviyle kanseri tuş etti, Ufuk Kanıdinç, kanser, Ufuk Kanıdinç

        34 yaşındaki turizmci Ufuk Kanıdinç bir ay süren mide bulantıları ve karın ağrılarını mide hapları ile geçirmeye çalıştı. Bu sırada bir ayda tam 10 kilo verdi. Akdeniz anemisi hastası olan Ufuk Kanıdinç'e 23 gün boyunca yattığı hastanede ileri tetkikler yapıldı. Vücudun pek çok yerinde tümörler tespit edildi. Karaciğer kanseri akciğerine metastaz yapmıştı, vücudunun pek çok yerinde tümörler vardı ve vücudu kemoterapiyi kaldırabilecek durumda değildi. Hastaneden 20 gün ömrü kaldığı ve son günlerini geçirmesi için evine gitmesi söylendi. Eşi Selda Kanıdinç, birçok hastane dolaştıktan sonra kocasının hayatını kurtarma ümidiyle Doç. Dr. N. Taflan Salepçi'nin kapısını çaldı. Hemen tedavisine başlanan Ufuk Kanıdinç'in hastalığının metastatik germ hücreli tümör olduğu, kitle türünün çok hızlı ilerlediği ve dördüncü evrenin başında olduğu tespit edildi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen vücut, tedaviye hızla cevap vermeye başladı. 2012 Mayısı'nda kemoterapiye başlanırsa eşinin yüzde 20 oranında iyileşme ihtimali olabileceğini öğrenen Selda Kanıdinç, "Yüzde 20 bizim için inanılmaz bir orandı. 1.5 yılda 75 kilodan 38 kiloya düşen eşimin günlerce nefesini dinledim. Sabaha çıkabilir mi acaba dediğim günler, haftalar geçirdik" diyor. Psikolojisi bozulan ve ilk üç ay tedavi olmak istemeyen Ufuk Kanıdinç, kızının sevgisi, eşinin, annesinin ve yakınlarının desteği ile o zor günleri geride bıraktığını söylüyor.

        KIZIMIN SÖZLERİ GÜÇ VERDİ

        Ufuk Kanıdinç, "Tedaviyi kabul etmemdeki dönüm noktası, hastanede yatarken kızının bir arife günü "Babam gelmezse bayramlığımı giymem' demesi oldu. Bu bana güç verdi. O anda mücadele etmeye karar verdim. İlerleyen günlerde de ilaç tedavim azalarak sonlandı ve şu an hastalığım kontrol altında. 1.5 yıl yataktan hiç kalkmadan geçirdiğim bu ağır hastalıktan sonra bu günlere gelebildiğim için çok mutluyum. Kızım "Artık hasta olmazsın baba" diyor. Şu an bu hastalığa yakalanmış insanlara moral veriyorum ve mücadelenin çok önemli olduğunu, direnmeleri gerektiğini anlatıyorum" diyor.

        "İLERİ EVRE DİYE VAZGEÇMEYİN"

        Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Onkoloji Bölümü'nden Doç. Dr. N. Taflan Salepçi "İleri evrede de olsa hastanın tanısız bırakılmaması gerekir. Kemoterapiye duyarlı tümörlerde hastanın genel durumu iyi olmasa bile, hastaya tıbbi gözetim yakın takibiyle birlikte kemoterapi uygulanabilir. Ufuk Kanıdinç, bir önceki hastanede 23 gün yatmış ve hastalık beyin dışında vücudunun yüzde 85'ini tutmuş. Daha önce kemoterapi almamış ileri evre olmakla birlikte kemoterapiye duyarlı bir tümör olduğu için hastalığıyla kemoterapiyle birlikte başa çıkabildi. 1 yıldır tedavisiz takip ediliyor. Kemoterapiye duyarlı tümörlerde hastanın her türlü şansı olabilir. İleri evre diye vazgeçmeyin. Hastaların hastalıkla mücadelede kesinlikle pes etmemeleri ölüme terk edilmemeleri gerekir" diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ