Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Burun ucu estetiği, Burun estetiği, Op. Dr. Muhammet Dilber

        Burun yüzün ortasında en dikkat çekici ve diğer yüz yapılarını en iyi şekilde gösteren organken , burun ucu da güzel bir burnun en dikkat çeken bölümüdür.

        Güzel bir burun estetiği burun ucunun ne kadar güzel olduğuyla oldukça ilişkilidir.

        Burna estetik operasyon yapılırken bazen tamamına müdahale edilirken bazen de yalnızca burun ucu düzeltilerek burun ucu estetiği yapılabilir.

        Lokal veya genel anestezi verilerek yapılan burun ucu estetik ameliyatı, yapılacak işlemlere göre, yaklaşık 1 saat kadar sürmektedir. Burun ucu estetiği ameliyatı; septuma yani burnu ikiye ayıran ortadaki kıkırdak yapıya, burun sırtını ve yanlarını oluşturan kemik yapıya dokunmadan sadece burun ucunda ki kıkırdaklara yapılan düzeltme işlemidir.

        Bu sayede kalın, sarkık, uzun, yüksek, dar veya geniş burun uçları yeniden şekillendirilebilir. Burun kanatları daraltılabilir.

        Burnun dudak ile yaptığı açının değiştirilebildiği, burun ucunun kaldırılıp, inceltilebildiği, nefes alma problemine neden olmayan, yaklaşık bir saatlik bir ameliyattır.

        Burun ucu estetiğinde alçı tampon kullanılmaz, burun estetiğine göre hem ameliyat süresi hem iyileşme dönemi çok daha kısa sürer.

        Burun ucu estetiğinin en güzel yanı da bu operasyonun genellikle ağrısız olmasıdır.

        Hedeflenen sonuca ulaşılması şişliklerin tamamen geçmesi genellikle 3 ayı bulmaktadır

        Bu ameliyatta standart estetik burun ameliyatına göre hiç morluk ve şişlik olmaz ve bu işlemden sonra normal hayata dönüş oldukça kısadır ve genellikle ağrı olmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ