Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Çalışan anneler için kolay kahvaltı önerileri
        1

        Okula erken gidenlerin geç kalma endişesi, geç gidenlerin ise öğle yemeğiyle birleştirmesi kahvaltının atlanmasına neden olabiliyor. Oysa performansa, konsantrasyona ve öğrenmeye en büyük etkisi olan öğün kahvaltı.

        2

        Bir gece önceden hazırlık yapın:

        Ertesi gün yapmayı düşündüğünüz kek veya krepin harcını hazırlayıp pişirin. Sabah sadece ısıtabilirsiniz. Yumurtayı bir gün önce haşlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Böylece sabah sadece soyup bir dilim ekmekle servis
        yapabilirsiniz.

        3

        Kahvaltıyı basit tutun:

        Yoğun günlerde tam tahıllı gevrek ve muz yeterli olacaktır.

        4

        Kahvaltınızı paketleyin:

        Evde yemek için zaman yoksa basit çözümler yardımcı olabilir. Örneğin, bir muz ve bir paket süt yolda veya serviste tüketilebilir ya da hazırladığınız tostu paketleyebilirsiniz.




        5

        Kahvaltıda proteine yer verin:

        Çünkü; protein çocukların öğlen yemeğine kadar daha dinç kalmasına ve odaklanmasına yardımcı olur. Kahvaltıda protein almak için; yumurta veya yumurta beyazı, peynir, bir kâse yoğurt, kızarmış ekmeğin üzerine




        6

        Tahılı eksik etmeyin:

        Ayrıca hem bedenlerini hem de beyinlerini zinde tutmak için tam tahıllı gıdaları da kahvaltılardan eksik etmemekte fayda var. Bu tür tahıllar hem enerji sağlar hem de uzun sürede sindirildiklerinden ötürü tok tutar. Önerilebilecek gıdalar ise şöyledir; tam tahıllı kahvaltılık gevrekler, yulaf ezmesi, kek, krep, sebzeli börek ve tam tahıllı ekmekler.