Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Mutfağınızdaki Ecza Dolabı! , Yararlı Besinler, Faydalı Besinler
        1

        Ecza dolabınızda bulunan yara bandı ya da oksijenli suyun yanı sıra mutfağınızda yemek için kullandığınız yiyecekler de size ilkyardım malzemesi sunuyor. İşte size yardımcı yiyecekler...

        2

        Bal: Vücudunuzda yanık oluştuğu zaman balı zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırıp yanan bölgeye sürerseniz acı hissetmezsiniz. Yanıklar kısa sürede iyileşir ve yanık izi kalmaz. Ayrıca bal iyi bir balgam söktürücüdür.

        3

        Tuz: Mükemmel bir anti-inflamatuar olan tuzu boğaz ağrısıyla mücadele etmede kullanabilirsiniz. Boğaz ağrısını hafifletmek için tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz.

        4

        Soğan: Yanıklarda bölgesel tedavi amacıyla soğanları kullanabilirsiniz. Bir yeriniz yandığında mümkün olduğunca hızlı bir şekilde bir soğanı kesin yanan yerinize yerleştirin. Bu acınızın hafiflemesine yardım edecektir. Bunun yanı sıra soğanı arı sokmalarında da kullanabilirsiniz.

        5

        Maydanoz: Maydanozu taze olarak salatalarda yerseniz besin değeri kaybolmayacağı için daha yararlıdır. İdrar söktürücüdür, soğuk algınlığında ise terlemenize yardım eder. Mide ve bağırsaklarınızda gaz varsa söker. Ayrıca maydanozu lapa haline getirip iltihapların ve yaraların üzerine konursa iyileşmesini hızlandırır.

        6

        Muz kabuğu: Çocuklar gibi birçok insan muzu çok sever. Ancak içini yiyip kabuğunu her zaman atarız. Muz kabuğunun içini sivrisinek ısırıklarına sürerseniz kaşıntısını ve şişliğini alır. Ayağınızdaki nasırların yumuşaması için de muz kabuğunu ayağınıza sarabilirsiniz. Ayrıca muz kabuğunu aknelerinizin üzerine de sürebilirsiniz.

        7

        ZENCEFİL: Baş ağrıları için yararlanılabilecek en önemli bitki çeşidi ise zencefildir. Diğer bitkisel içeriklerden farklı olarak zencefil baş ağrısını geçirmek değil de önlemek amacıyla kullanılabilir. Mide sancıları için de oldukça yararlı bir bitki türüdür.

        8

        SÜT: Uyku problemi yaşayan insanlar için süt ve süt ürünleri olukça yararlı besinlerdir, uyku problemi olan kişiler yatmadan önce süt veya süt ürünleri tüketirlerse rahat bir uyku uyuyabilirler.

        9

        Şalgam: Zengin potasyum içerdiğinden dolayı yüksek tansiyonu düşürür. İçindeki lifler sayesinde ise kabızlığa iyi gelir. Ayrıca şalgam kum ve taş döker, idrar söktürür. Şalgam acımsı tadıyla iştahınızı açar. Boğazınızdaki iltihap için yararlıdır, gribe karşı koruyucudur.

        10

        Yeşil çay: Bağışıklık sistemini desteklemeye kadar sağlığınız için birçok faydası bulunan yeşil çayın şiş olan gözlerinize de iyi geldiğini biliyor muydunuz? Kafein şişliği azaltmaya yardım eder ve kan damarlarını daraltır.

        11

        Nane: Soğuk algınlığına yakalandığınızda naneyi kaynatıp buharını koklarsanız solunum yolunuz açılır ve rahat nefes alıp verirsiniz. Ayrıca mide bulantılarında naneyi limonla birlikte kaynatıp içerseniz bulantınız kesilir.

        12

        Elma sirkesi: Doğal elma sirkesini saçlarınızı şampuanladıktan sonra durulamak için kullanabilirsiniz. Böylece saçlarınızın hacmi ve parlaklığı artar. Elma sirkesi cildinizin pH dengesini düzenler. Sirkeyi sulandırıp pamukla cildinize sürerseniz akne izlerine de iyi gelir. Siğilleriniz için pamuğu elma sirkesine batırıp siğilinize gece boyunca siğilinize sarın. Biraz şişebilir, ancak siğiliniz düşecektir. Siğiliniz düşünce bu tedaviye birkaç gün daha devam edin.

        13

        Limon: İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminizi destekler. Mükemmel bir potasyum kaynağı olan limon beyin ve sinir fonksiyonlarınızın yanında kalp sağlığınız için oldukça faydalıdır. İçerisindeki pektinden dolayı zayıflamanıza yardım eder. Boğaz ağrısına iyi gelir, viral enfeksiyonlarla savaşmaya da yardımcıdır.

        14

        PATATES: Özellikle ishalin geçmesinde yardımcı olur. İshal vücutta Potasyum kaybına neden olur. Patateste iyi bir Potasyum kaynağıdır, bu nedenle ishal olan kişilerin patatesi haşlanmış olarak tüketmesi önerilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ