Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Bakanlıktan ailelere 'oyuncak' uyarısı!, Oyuncaklarda Tehlike, Oyuncaklar Tehlikeli Mi?, Oyuncaklar Kanserojen Mi?
        1

        Gümrük Bakanlığı ailelere, “Bebekler için kokulu oyuncaklar, 3 yaşın altındaki çocuklara ise ayrılabilir parçalı oyuncaklar almayın. Emzikleri 2 ay sonra atın” önerisinde bulundu.

        2

        Bakanlık aileler için ürün güvenliği konulu bir rehber hazırlayarak, çocuklu ve bebekli ailelere yönelik uyarılarda bulundu. Rehberde yer alan öneriler şöyle;

        3

        OYUNCAK GÜVENLİĞİ: Oyuncakları yaş grubuna göre alın. 0-3 yaş arası için ses çıkaran, plastik, tahta oyuncaklar, küpler, basit bloklar, dolgulu bebekler, hayvanlar ve resimli çocuk kitapları alınmalı.

        4

        UCUZ OYUNCAK ALMAYIN: Oyuncak kazaları yaşanabilir. Kokulu ve plastik oyuncaklarda emme, soluma, deri ve göz teması halinde zehirlenme, alerjik reaksiyon gibi tehlikeler olabilir.

        5

        KÜÇÜK PARÇALARA DİKKAT: Küçük ayrılabilir parçaları olan oyuncaklar, 3 yaş altı için boğulmaya sebebiyet verebilir. Satın almayın.

        6

        EMZİK ZİNCİRİ BOYUNA DOLAŞABİLİR: Emzik, biberon, biberon başlığı ve alıştırma bardağını güneş ışığına maruz bırakmayın. Emzik zinciri boyuna dolaşabilir. Emziği 1-2 ayda değiştirin.