Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları 'Ebola virüsü Pentagon deneyi' iddiası, ABD’li profesörden şoke eden suçlama, Batı Afrika ülkelerindeki Ebola salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 3 bini aşarken, Washington Post gazetesi, ABD'li bir profesörün şok yaratan bir kompo teorisine sayfalarında y

        Batı Afrika ülkelerindeki Ebola salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 3 bini aşarken, Washington Post gazetesi, ABD'li bir profesörün şok yaratan bir kompo teorisine sayfalarında yer verdi. Gazetenin haberine göre, Delaware Üniversitesi'nde görevli profesör Cyril Broderick, Ebola salgınıyla ilgili ilginç bir 'komplo teorisi'ni gündeme getirdi.

        Broderick, salgından en fazla etkilenen ülke olan ve bugüne kadar bin 830 kişinin yaşamını yitirdiği Liberya'nın en büyük gazetelerinden Daily Observer'a yazdığı makalede, öldürücü virüsün, ABD'nin yürüttüğü biyo-terörizm deneylerinin bir sonucu olduğunu öne sürdü.

        Liberya doğumlu ABD vatandaşı profesör, makalesinde şu ifadelere yer verdi:

        "Afrika'nın kaynaklarını yasadışı şekilde kontrol etmek amacıyla, başta Afrika olmak üzere, dünya nüfusunu azaltmak için Ebola'yı kullandılar... ABD Savunma Bakanlığı'nın, Ebola salgını Gine ve Sierra Leone'de başlamadan sadece haftalar önce, insanlar üzerinde Ebola deneyleri yapılması için fon sağladığına dair raporlar var. ABD, Kanada, Fransa ve İngiltere, Ebola testlerinin yapıldığı bu tiksindirici ve şeytani işlere karıştı."

        Profesör Broderick hastalığa karşı mücadele veren Sınır Tanımayan Doktorlar, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Hastalıkları Kontrol Merkezi'ni (CDC) de 'bu işin içinde' olduğunu öne sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ