Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Doğduğundan beri ilk kez duymaya başladı, kulak sağlığı, yeni dış kulak yolu ve zar ile duymaya başladı

        Doğduğu günden itibaren hiç duyamadığı için Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran hasta, Aydın'da ilk kez gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

        Ameliyat ve ziyaretçi hekim olarak ADÜ Hastanesi'nde bulunan Utrecht Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Vedat Topsakal'ın da katılımıyla ADÜ Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sema Başak, Dr. Ceren Günel, Dr. Aylin Eryılmaz, Dr. Yeşim Başal, Dr. Can Özbay ve Dr. Fatih Ağdaş'dan oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonda, doğuştan dış kulak yolu olmadığı için duyamayan hastaya yeni dış kulak yolu ve zar yapılarak ilk sesleri duyması sağlandı.

        Başarılı geçen ameliyat hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Sema Başak, "Doğuştan dış kulak yolu olmadığı için duyamayan hastamıza yeni dış kulak yolu ve zar yaptık. Dış kulak yolu atrezisi olarak adlandırılan bu doğumsal problemin tedavisi ile hastanın işitme problemi de düzetilmiş oldu" dedi. Prof. Dr. Başak, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı ekibi olarak ADÜ'de bir ilki gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ