Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya'da "Yerel Yönetimler ve Medya" konferansına katılan gazeteci Zafer Şahin, gençlere sosyal medyanın gücü ve dezenformasyonla mücadele konusunda bilgi verdi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, alanında uzman akademisyenler, sanatçılar ve birçok konuğun ağırlandığı kasım ayı kültür sanat etkinlikleri, Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansla devam etti.

        Konferansa katılan gazeteci Zafer Şahin, sosyal medyanın önemini, gücünü, tehlikeli taraflarını detaylı örneklerle anlattı.

        Bu mecralar üzerinden yapılan dezenformasyonlarla nasıl mücadele edileceği konusunda bilgi veren Şahin, "Yapılan her güzel şey itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor ve bu sosyal medya kullanılarak yapılıyor. Özellikle burada hedef gençler." ifadesini kullandı.

        Şahin, Türkiye'nin sınır ötesi çalışmalarına da değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Türkiye, bugün ateş çemberinin içerisinde ve 'Suriye'de, Libya'da, Karabağ'da, Akdeniz'de ne işimiz var?' diyorlar. Eğer sen ateş çemberinin içerisinde oralara müdahale etmezsen, alevlerin seni sarmaması gibi bir ihtimal söz konusu değil. 'Türkiye, bugün niye Gazze meselesini savunuyor?' diye soruyorlar. Çünkü hem tarihten gelen bağlarımız var hem de Müslüman kardeşlerimiz. Eğer Gazze'de başarılı olurlarsa gözlerini Kıbrıs'a dikerler. Kıbrıs'ta başarılı olurlarsa ondan sonraki hedef Anadolu olur."

        Gençlerin sorularını yanıtlayan Şahin, program sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler