Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında Samsun'a gelen Romanya Deniz Kuvvetlerine ait ROS Regina Maria (F-222) fırkateyni ziyarete açıldı.

        Yaklaşık 200 personeliyle, Samsun Limanı'na demir atan fırkateynde, Türk ve Romanya bayrakları dalgalandırıldı, İstiklal Marşı ve Romanya milli marşı seslendirildi.

        Samsun Valisi Orhan Tavlı ile beraberindeki Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Stefan Alexandru Tinca ve Askeri Ataşe Albay Pompiliu Piricop ile Trabzon Deniz Komutanı Albay İbrahim Hakkı Er, fırkateyni ziyaret etti.

        Ziyaretinin ardından Vali Tavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında Romanya Deniz Kuvvetlerine ait geminin Samsun'a geldiğini söyledi.

        Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Stefan Alexandru Tinca'nın da kendisini bu kapsamda ziyaret ettiğini dile getiren Tavlı, "Romanya'nın Ankara Büyükelçisi ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının buradaki heyeti, Cumhuriyet'in 100. yılı vesilesiyle Samsun'a ziyaret gerçekleştirdiler. Atatürk Anıtı'mızı ziyaret ettiler, Bandırma Vapuru'muzu gezdiler. Onlar için de bizim için de önemli Romanya-Türkiye dostluğunun, kardeşliğinin sonsuza dek sürmesi temennisiyle kendilerine selamlama yaptık." dedi.

        Tavlı, gemi personelinin de geziler düzenleyerek kenti görme imkanı bulduğunu aktararak "Cumhuriyet'in ilk adımının atıldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehri Samsun'da olmaktan da onur ve gurur duyduklarını ifade ettiler." diye konuştu

        Gemiyi ziyaret eden vatandaşlardan Esra Demir, ilk defa yabancı bir savaş gemisini ziyaret ettiğini belirterek, "Benim için güzel bir deneyim oldu. Geminin üst kısımlarını da gezdik. Heyecan vericiydi." ifadelerini kullandı.

        Ziyaretçi Medine Meral de büyük bir gemi olduğunu, ileride polis olmayı düşündüğü için gemideki kadın personelin ilgisini çektiğini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler