Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague THY Euroleague 2017 finali Sinan Erdem'de! - Basketbol Haberleri

        İstanbul'da Four Seasons Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla birlikte resmen yapılan açıklama sonunda, Sinan Erdem Spor Salonu'nun ikinci kez bu büyük organizasyona ev sahipliği yapması kesinleşti. Euroleague'in patronu Jordi Bertomeu, "2017 THY Euroleague Final Four, İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak" açıklamasını yaptı.

        Euroleague 2017 Final Four'un İstanbul'da gerçekleşmesini kesinleştiren anlaşma, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, Euroleague Basketball Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

        Toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin özellikle son 15 yılda spor altyapısında çok farklı bir atılım içerisinde olduğunu belirterek, "Özellikle ülkemizin dört bir yanında inşa etmiş olduğumuz ve yapmaya devam ettiğimiz fiziki altyapının, dünya ülkeleri arasında sayılı bir noktaya ulaştığını söyleyebiliriz. Fakat fiziki altyapının inşası yeterli değil. Bunun içerisinde sportif faaliyetleri en iyi şekilde yerine getirebilecek, rekabeti en iyi şekilde yapabilecek sporcularımızın yetişmesi ve olması gerekiyor. Türkiye'nin sportif altyapısını, dünya arenasına taşıyacak olan en önemli unsurlardan birisi Avrupa Ligi'dir. Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin tekrar İstanbul'da yapılıyor olması gerçekten önemli bir unsur. Türkiye olarak ortaya koymuş olduğumuz çalışmalarla dünyada çok farklı bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bunu görmek istemeyenler olabilir. Maalesef görmek istemeyenler arasında ülkemizdeki bazı kişiler de oluyor. İşte bu organizasyonlarla beraber herkes bunu görmüş olacak" dedi.

        Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini anlatan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

        "Türkiye, bütün dünyaya demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün millet tarafından nasıl korunabileceğinin ve korunması gerektiğinin en güzel örneğini verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her bir vatandaş, demokrasine, ülkesine, milletine ve bayrağına sahip çıktı. Bu ileride dünyaya anlatılabilecek en büyük destanlardan birisidir. Bunun nasıl başarıldığını da en iyi anlatanlardan birisi de THY olmuştur. THY tüm uçuşlarında Türkiye'nin bu olağanüstü döneminde yaşanılanların görsellerle anlatılmış halini, tüm misafirlerine gösterdi. Bu hizmetten dolayı THY'ye teşekkür ediyorum. Türkiye bu yaz zor bir dönemden geçti ama tüm dünyaya ne kadar kuvvetli bir demokrasiye ve birliğe sahip olduğunu haykırdı. Bunu görmemiz, anlatmamız ve ülkemizin içerisindeki olumsuzlukları yaşatmak isteyenlerin kim olduğunu en iyi şekilde ortaya koymamız gerekiyor."

        Akif Çağatay Kılıç, THY Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 Türk takımının da mücadele edeceğini hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

        "İstanbul'da yapılacak Dörtlü Final'in sonucunda kupa bir Türk takımında kalsın. İstanbul'a gelecek misafirlerimizin Türk misafirperverliğiyle ağırlanacağından hiç şüphemiz yok. Gelecek olan taraftarlar İstanbul'un, Türkiye'nin güzelliklerini görecekler. Türkiye'nin uluslararası camiadaki yerinin algısıyla ilgili günümüzde bazı olumsuz çalışmalar içerisinde olanlar, olumsuz adımlar atmaya çalışanlar oluyor. Türkiye'nin gücünün ne olduğunu bu tip organizasyonlarla ortaya koyuyoruz. Burada takımlarımıza da büyük görevler düşüyor. Tabii ki sportmenlik, centilmenlik olacak ve en iyi olan kazanacak. Ben de 'İnşallah en iyi oynayan bizim takımlarımızdan biri olur.' diyorum. Burada tarafsızlığımı kenara koymak durumundayım."

        Bakan Kılıç, Türkiye'nin uluslararası organizasyonları gerçekleştirmede çok başarılı bir noktaya geldiğini sözlerine ekledi.

        İstanbul Valisi Vasip Şahin de, Dörtlü Final'in başarılı bir şekilde düzenlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

        Organizasyonun, İstanbul'da düzenlenecek olmasında emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, "Biz valilik olarak her türlü imkanlarımızla bu müsabakaların en güzel şekilde yapılması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu organizasyon aynı zamanda tüm coğrafyanın ve ülkemizin barışına da hizmet edecektir. Bu yönüyle de bu faaliyetin burada yapılmasından dolayı memnunuz. İnşallah bütün takımlar centilmence müsabakalarını yapacak. Temennimiz Türk takımlarından birinin kazanması" ifadelerini kullandı.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, Dörtlü Final organizasyonun İstanbul için çok önemli olduğunu dile getirdi.

        Organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için hazırlanacaklarını vurgulayan Topbaş, şunları söyledi:

        "Bu organizasyonunun üçüncü kez İstanbul'da yapılacak olması bir başka güzellik. Bir yönetici olarak İstanbul'un spor ve kültür başkenti olmasını, her anlamda odak şehir olmasını hayal ettik. Adım adım buraya gelmekteyiz. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi başkanlığı döneminde başlattığı yürüyüşü biz devam ettirmekteyiz. THY burada her türlü fedakarlığı ortaya koymakta. Bundan dolayı değerli dostum İlker Aycı beye teşekkür ediyorum. İstanbul'u çok ciddi bir ev sahipliği süreci beklemekte. Hazırlıklarımıza hemen başladık. Hayırlı olmasını diliyorum."

        "EUROLEAGUE İLE OLAN İŞBİRLİĞİMİZE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

        Final Four organizasyonunun İstanbul'a çok yakışacağını belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, Türk Hava Yolları olarak bu sürecin içinde yer almaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek; "Euroleague ile olan işbirliğimize büyük önem veriyoruz. Basketbol sporunun bir parçası olmak bize mutluluk veriyor. Turnuvanın Final Four heyecanının İstanbul'da yaşanması, sponsorluk süresince duyduğumuz heyecanı da zirveye taşıyacak. Euroleague yönetimi ile beraber, tüm basketbol severlere ve gezginlere gerçekten beklentilerinin çok ötesine geçecek bir spor deneyimi yaşatabileceğimiz yeni ve farklı yönler üzerinde kafa yoruyoruz" şeklinde konuştu.

        "KUPAYI İSTANBUL'DA VERMEK HARİKA OLACAK"

        Euroleague Basketball Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu ise şunları söyledi;

        "Türkiye'nin basketbolda son yıllarda kaydettiği müthiş büyümenin yanı sıra İstanbul'da da rakiplerinden aşağı kalmayan bir Final Four geleneği hakim. Dolayısıyla önümüzdeki Mayıs ayında Euroleague şampiyonuna kupasını burada verecek olmaktan heyecan duyuyoruz. Basketbol seyri açısından en iyi deneyimlerden birini yaşatan ve taraftarların tarihte ilk kez tüm yıldızları kendi şehirlerinde görebilmeleri nedeniyle de mükemmel bir seçim olan Sinan Erdem Spor Salonu'na geri dönüyoruz. Euroleague'e her geçen yıl daha fazla ilgi göstermeye devam eden Türk taraftarlarının, Final Four'un en önemli maçlarında bize eşlik etmesi harika olacak."

        THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'i 19-21 Mayıs'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ