Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague THY Euroleague başlıyor! - Basketbol Haberleri

        Basketbolda Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonu THY Euroleague’de 2016-17 sezonu bu gece Real Madrid ile Olympiakos arasında TSİ 22.00’de Madrid’de oynanacak dev maçla başlayacak. Bu sezon Euroleague formatında yapılan değişiklik sonrası bambaşka bir görüntüye bürünen, tüm takımların birbiriyle karşılaşacağı çift devreli lig sistemiyle izleyicilerin karşısına çıkacak olan dev ligde tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezon da 4 Türk temsilcisi Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank, 16 takım arasında ilk etapta ilk 8 takım arasında yer almaya çalışacaklar. Bu sezon kupaya en fazla takım gönderme rekorunu kıran şehir olan İstanbul (4), aynı zamanda 19-21 Mayıs’ta Final-Four’a da ev sahipliği yapacak.

        MAÇ TRAFİĞİ BAŞ DÖNDÜRECEK

        Son 14 yıldır 24 takımla oynanan Euroleague’de bu sezon takım sayısı 16’ya düşürüldü. Son sezonlarda takımlar altışarlı 4 gruba ayrılarak, ilk 4’e girip bir üst tura yükselmek için mücadele ediyordu. Grupların ortadan kaldırılmasıyla 16 takım çift devreli lig usulüne göre mücadele edecek. Sezon 30 haftadan oluşacak ve tüm takımlar birbirleriyle iki maç yapmış olacak. Bunun yanında ligde 3-4, 7-8, 13-14, 19-20 ve 27-28. hafta maçları aynı hafta içinde arka arkaya oynanacak. 16 takımlı ligde ilk 8’e girecek takımlar doğrudan çeyrek finale çıkacak. Çeyrek final serisinde toplam 3 galibiyete ulaşacak takım adını Dörtlü Final’e yazdıracak. Normal sezonu ilk dörtte bitiren takımlar çeyrek finallerde ev sahibi avantajına sahip olacak. Lig sıralamasına göre çeyrek final eşleşmeleri 1-8, 2-7, 3-6 ve 4-5 şeklinde olacak.

        FENERİUM'DAN YENİ KONSEPT

        Fenerbahçe’nin maçlarını oynadığı Ataşehir’deki Ülker Arena’da yer alan Fenerium mağazası, basketbol konsepti ile genişleyen satış alanı ve yenilenen yüzüyle bugün hizmete girecek. Açılış, saat 13.00’te coach Zeljko Obradovic ve oyuncuların katılımıyla yapılacak.

        GALATASARAY SİL BAŞTAN

        THY Euroleague’de yeni format nedeniyle yoğun geçmesi beklenen sezon, birçok takımın kadrolarını yenilemesi kadar genişletmesine de yol açtı. Bu anlamda en büyük değişimi, bir yıl aradan sonra tekrar Euroleague’e dönen Galatasaray tam 10 yeni oyuncuyu kadrosuna katarak yaptı. Sarı-Kırmızılılar’ı 9 oyuncuyla Maccabi izlerken, Baskonia 8, EA7 Emporio Armani 7, Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Panathinaikos ve Zalgiris 6’şar oyuncu ile takip ettiler. Bu anlamda istikrarını koruyan tek takım ise, kadrosunda sadece 2 yeni oyuncuya yer veren (James Nunnally ve Ahmet Düverioğlu) Fenerbahçe oldu.

        YUGOSLAV FAULÜ TARİH OLUYOR!

        Euroleague yönetimi, oyun kalitesini ve cazibesini arttırmak amacıyla kamuoyunda ‘Yugoslav faulü’ olarak bilinen ve hızlı hücumu kesmeyi amaçlayan bilinçli faulleri önlemek için kural değişikliğine gitti. Antrenörlerden gelen talep doğrultusunda alınan karara göre bundan böyle, ‘eğer gerçekten topu çalma şansı ve niyeti yoksa’, hızlı hücuma giden oyuncuya yapılan faul sportmenlik dışı faul sayılacak.

        FİNAL-FOUR İSTANBUL'DA

        THY Euroleague’de normal sezon 7 Nisan 2017’de bitecek. Çeyrek final serileri ise 18 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Organizasyonun şampiyonunu belirleyecek Dörtlü Final ise 19-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da Sinan Erdem Salonu’nda yapılacak. İstanbul, dev organizasyona 3. kez (1992, 2012) ev sahipliği yaparken, Sinan Erdem Salonu da 2. kez (2012) bu organizasyonu üstlenmiş olacak.

        HABERTÜRK SPOR | GÖKHAN TÜRE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ