Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL TBF başkan adayı Ali Doğan, CNN Türk’te katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yaptı - Basketbol Haberleri

        Basketbol Federasyonu Başkan adayı Ali Doğan, dün CNN Türk’te canlı yayın konuğu olduğu Spor Masası adlı programda çarpıcı açıklamalar yaptı. 18 Eylül’de Ankara’da yapılacak seçim öncesi projelerini anlatan Doğan, Turgay Demirel’in 20 yıldır başkanlık görevini yürüttüğü şu anki TBF Yönetimi’nin 20 yılda yaptığını 4 yılda yapacaklarını iddia ederek, “Demirel’den önceki eski başkan Osman Solakoğlu’na ‘20 yıl yeter’ demişlerdi. Ancak herhalde bir 20 yıl daha yönetmek istiyorlar ki yangından mal kaçırır gibi seçim günü ilan edildi” dedi. Ali Doğan’ın yaptığı açıklamalardan pasajlar şöyle:

        -Basketbolu liselere, üniversitelere ve tüm ülkeye yaymak istedik. Bu nedenle aday olduk. Sosyal sorumluluk üstlenmek istedim.

        -Yönetime geldiğimizde basketbolun gelişmesi için herkesle çalışabiliriz. Adaylıktan çekilen Doğan Hakyemez deneyimli bir arkadaşımız, onunla da çalışabiliriz.

        -4 yılda şu anki federasyonun 20 yılda yaptığını yaparız. A Takım’da başarılar var, ancak altı boş. -Türkiye’deki gelişmeye basketbolumuz ayak uyduramadı. Elbette bazı başarılar var ama bunlar sürekli hale getirilebilmeliydi.

        -Beni sadece 5 büyük kulüp değil, Anadolu da destekliyor. Sadece büyük kulüplerin adayı gibi gösterip, istismar etmeye çalışanlar var.

        -Yönetime geldiğimizde basketbolun gelişmesi için herkesle çalışabiliriz. Doğan Hakyemez deneyimli bir arkadaşımız. Seçildiğimizde onunla da çalışabiliriz.

        -Paylaşımcı olmayan bir yönetimle karşı karşıyayız. Kulüplerin kendi ligleri konusunda çok daha fazla söz sahibi olacağı sistemi getireceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ