Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Turgay Demirel yeniden Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı'na seçildi. - Basketbol Haberleri

        İlk kez 1992 yılında bu göreve gelen Turgay Demirel, 4 yıl daha başkanlık koltuğunda oturacak.

        Ankara Rixos Oteli'nde gerçekleştirilen Genel Kurul'da 179 delegeden 173'ü oy kullandı. 5 sandıkta yapılan seçimlerde kullanılan 173 oyun 105'ini alan alan Turgay Demirel, 6. kez üst üste başkanlığı kazanmış oldu. Diğer aday Ali Doğan 67 oy alırken, 1 oy ise geçersiz sayıldı.

        Ligin 4 büyük kulübü Fenerbahçe Ülker, Galatasaray, Beşiktaş ve Anadolu Efes'in Ali Doğan'ı desteklemesine rağmen, Turgay Demirel 6. kez Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı seçildi.

        DEMİREL: DAHA FAZLA FARK BEKLİYORDUM

        Turgay Demirel yaptığı açıklamada "Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Şu an salonda olmamasına rağmen diğer başkan adayına da teşekkür ederim. Türk basketbolunu ileriye taşımak için ürettiğimiz projelerimizi Genel Kurul değerlendirdi. Ali Bey (Doğan) seçime renk kattı. Güzel bir yarış oldu. Net bir sonuçla yeniden göreve seçildik. Basketbolumuzu daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Daha fazla fark bekliyordum. Çok ahenkli ve basketbola fayda sağlayacak bir ekibimiz var" dedi.

        Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, olağan genel kurulda bir kez daha başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, ''Seçim öncesinde 'artık altın madalya kazanma zamanı' diye söyledik. Bunu seçilebilmek için değil, yapabileceğimize inandığımız için söyledik'' dedi.

        Basın mensuplarına yaptığı açıklamaya, genel kurul sırasında öğrendikleri şehit haberlerine çok üzüldüklerini belirterek başlayan Demirel, tüm ülkeye başsağlığı dileğinde bulundu.

        Basketbolun özerk yapısı içinde 3. kez seçimli genel kurul yaptıklarını hatırlatan Demirel, ''Genel kurulun basketbola yakışır şekilde geçmesine katkı veren herkese teşekkür ediyorum. 179 delegeden tamamına yakınının katılmasını, Türk basketbolunun bireylerinin yaptıkları işe ne kadar saygı duyduğunun göstergesi olarak alıyorum. Diğer adayın da benim de projelerimizin değerlendirilmesi sonucu, genel kurulun iradesi tecelli etti. Açıkçası 6. defa göreve seçiliyor olmaktan dolayı arkadaşlarımızla birlikte mutluluk duyuyor ve büyük bir sorumluluk hissediyoruz. Türk basketbolunu daha ileriye götürmek, diğer tüm spor dallarına örnek olacak çalışmalarımızı sürdürmek ve dünyanın 3 büyük güç merkezinden biri olmak için heyecanla ve coşkuyla çalışmaya hazırız. Bize duyulan güven için bir kere daha teşekkür ederim'' diye konuştu.

        Yeni dönemdeki projeleriyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Turgay Demirel, şunları söyledi:

        ''Türk basketbolunu erkeklerde dünyanın ilk 3 ülkesi arasına sokmak için önümüzdeki Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya kazanmak, kadınlarda da düzenleyeceğimiz dünya şampiyonasında final oynamak gibi hedeflerimiz var. Seçim öncesinde 'artık altın madalya kazanma zamanı' diye söyledik. Bunu seçilebilmek için değil, yapabileceğimize inandığımız için söyledik. Basketbol ailesinin bütün paydaşlarıyla beraber el birliğiyle çalışarak bunu gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz.''

        Demirel, seçim öncesi delegelere yaptığı konuşma sırasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tepkisi ve Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin temsilcilerinin salon dışına çıktığının hatırlatılması üzerine de, ''Aziz Bey'in özerklikle ilgili ya da delegelerin dağılımıyla ilgili söylediği sözler, kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş konular. Benim cevap vermeme gerek yok. Genel kurul süreci uzun sürüyor. Delegelerin de bu sürede bazı ihtiyaçları oluyor ve dışarı çıkabiliyorlar. Salondan ayrılmaları hangi zamana denk geldi bilmiyorum ama belki de beni 6. defadır kürsüde gördükleri ve kanıksadıkları için seyredip çıkmış olabilirler'' diye yanıtladı.

        İŞTE TURGAY DEMİREL'İN LİSTESİ:

        Yönetim Kurulu Asil üyeler: Ahmet Ağırman, Kemal Akar, Alper Arıkoğlu, Firuz Bağlıkaya, Tolga Egemen, Dinçer Çetintaş, Erol Ertan, Hüsnü Karagözoğlu, Mehmet Küçük, Atilla Kurama, Julide Sonat, Akın Suel, Ali Osman Tobay, Kamil Uzun

        Denetleme Kurulu Asil Üyeler: Cüneyt Olgaç, İsmail Uslu, 3 üye Spor Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek.

        İŞTE GÜN BOYU YAŞANANLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ