Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Portekiz Edinho Kayseri Erciyesspor, Edinho dünya kupası, edinho portekiz - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        Geçen sezonun ara transfer döneminde Portekiz'in Sporting Braga takımından satın alma opsiyonuyla bedelsiz olarak kiralanan ve ikinci yarıda oynadığı 15 maçta 11 gol atarak, takımının ligde kalmasında büyük pay sahibi olan Arnaldo Edi Lopes da Silva (Edinho) Dünya Kupası ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

        Kayseri Erciyesspor'da gösterdiği performansla milli takıma çağrılmayı hak ettiğini düşündüğünü ancak çağrılmadığını dile getiren Edinho, yine de Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Bento'nun kararına saygı duyduğunu belirtti.

        Ülkesinin turnuvada G Grubu'nda Almanya, ABD ve Gana ile bir üst tura çıkmak için mücadele vereceğini ifade eden Portekizli golcü, şunları söyledi:

        "Bizim milli takımımızın ortamı çok sıcak. Dolayısıyla ortamın çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki futbol bir takım oyunu. Takım halinde iyi mücadele ortaya koymak gerek. Bizim bulunduğumuz grup çok zorlu. Takımların hiçbirini bir birinden ayıramayız. Dünya Kupası'nda oynayan bütün takımlar saygıyı hak eden takımlar. Grubumuzdaki takımlar çok ciddi takımlar, dikkatli olmalıyız."

        Ülkesinin kupayı kazanabilecek gücü olduğuna belirten Edinho, şunları kaydetti:

        "Turnuvada çok güçlü takımlar var. Almanya, Brezilya, İspanya ve İtalya gibi. Kimin ne kadar güçlü olduğunu turnuva başladıktan sonra göreceğiz. Turnuvanın favorisi olarak ülkem Portekiz'i şanslı görüyorum. Hem bireysel anlamda çok kaliteli oyunculara sahibiz hem de takım olarak da iyi mücadele ve futbol ortaya koyuyoruz. Temennim ülkemin Brezilya'dan kupayla dönmesi."

        "RONALDO EN GÜÇLÜ GOL KRALI ADAYIM"

        Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun turnuvanın yıldızı olabileceğini söyleyen Edinho, "Ronaldo, örnek alınması, takip edilmesi gereken bir oyuncu. Ronaldo sezon içinde gösterdiği performansı aynı şekilde dünya kupasında da sürdürecektir. Ronaldo turnuvada en güçlü gol kralı adayım" diye konuştu.

        "TÜRKİYE RENK KATARDI"

        Türkiye'nin dünya kupasında olmamasının ülke futbolu için büyük kayıp olduğunu kaydeden Edinho, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Türk futbolunu daha önceden de takip ediyordum. Türkiye'de olan taraftarların sevgisinin zaten farkındaydım. Bunu da buraya geldikten sonra daha da iyi gördüm. Türkiye, turnuvaya renk katardı. Çünkü Türkiye'de çok kaliteli futbolcular var. Türkiye aynı zamanda futbola çok tutku ile bağlı bir ülke. Türkiye'nin kesinlikle dünya kupasında olması gerekirdi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ