Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Brezilya Neymar golleri, Neymar golleri izle, Neymar Rivaldo, Rivaldo penaltı gol, Rivaldo 10 numara gol - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        Barcelona'lı Neymar, ülkesinin ev sahibi olduğu 2014 Dünya Kupası'nda ilginç bir istatistiğie imza attı.

        Neymar, 2002 Dünya Kupası'ndan bu yana Brezilya Milli Takımı'yla penaltıdan gol atan ilk futbolcu oldu.

        Brezilyalı Neymar aynı zamanda oynadığı ilk Dünya Kupası finallerinde iki gol atma başarısı gösterdi. Neymar'ın Brezilya Milli Takımı'yla toplamda 50. maçında 33. golü oldu. Neymar'la birlikte Brezilya Milli Takımı'nın formasıyla 33 gole ulaşan sadece iki oyuncu bulunuyor, bu isimler de Jairzinho ve Ronaldinho. Rivaldo ise 34 gol kaydetti. Neymar bir gol daha atması halinde Brezilya Milli takımının en skorer isimleri arasında 6. lığı paylaşmaya başlayacak.

        Barcelona'da forma giyen Neymar, Brezilya Milli Takımı altında ilk oynadığı Dünya Kupası maçında 2 gol atan 2. oyuncu oldu. Bu kategorideki 1. isimse 1962 yılında Amarildo'ydu.

        RİVALDO'DAN SONRA İLK

        2014 Dünya Kupası'nda birçok otorite olarak favori gösterilen Brezilya, Hırvatistan karşısında bir handikapı sona erdirdi. Maçın 29. dakikasında fileleri sarsmayı başaran yıldız futbolcu Rivaldo'dan bu yana (2002) 10 numaralı forma ile Dünya Kupası'nda gol atan ilk oyuncu oldu.

        12 yıllık hasreti sona erdiren Sambacı, Marcelo'nun kendi kalesine attığı golden sonra hem takımına hayat verdi hem de 10 numara büyüsünü yok etti.

        Neymar milli forma ile 45. maçında 35. golünü kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ