Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'ye silahlı saldırı - Fenerbahçe'ye pompalı tüfekte saldırı yapıldı - Fenerbahçe Haberleri
        1

        4 Nisan 2015, Türk futbolunda ‘kara gece’ olarak tarihteki yerini alacak... Fenerbahçe kafilesi, Rize’den Trabzon Havaalanı’na giderken Sürmene ilçesi yakınlarında pompalı tüfekli saldırıya uğradı.

        2

        Otobüs şoförü Ufuk Kıran ağır yaralanırken, teknik heyet ve oyuncular facianın eşiğinden döndü. Önce iki kez patlama sesi duyuldu.

        3

        Otobüste büyük bir panik yaşandı. Fail ya da failler, F.Bahçe’nin Karadeniz’deki seyahatlerinde kiraladığı otobüsün şoförü Ufuk Kıran’ın oturduğu bölgeyi saçma yağmuruna tuttu.

        4

        Şoförün hemen yanı başındaki cam patlayarak tuz buz oldu. Ön camda da saçma delikleri görüldü. Yüzü kanlar içinde kalan şoför yığılıp kalırken, hemen yanında oturan güvenlik görevlisi Serdal Kılıç anında müdahale ederek, frene bastı.

        5

        Eğer Kılıç müdahale etmese, Fenerbahçe otobüsünün viyadükten savrulup şarampole yuvarlanması ve bir katliam yaşanması işten bile değildi. Sarı-Lacivertli kafile çok daha büyük bir tehlike atlattı.

        6

        Direksiyonda saçma izleri görülürken, şoför mahalindeki kanlar dikkati çekti.

        7

        Şoka giren Sarı-Lacivertli oyuncular, zırhlı polis araçlarıyla Trabzon Havaalanı’na taşındı.

        8

        Olay yeri inceleme ekibi, otobüsü didik didik aradı. Beş saçma tespit edildi. Emniyet yetkilileri, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda geniş çaplı araştırmalar yapıyor. Yol güzergahındaki mobese kayıtları da inceleniyor.

        9

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan saldırı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yetkililerin, Erdoğan’a olayla ilgili bilgi verdikleri, hadiseye ilişkin tüm bilgi ve iddiaları titizlikle değerlendirdiklerini ifade ettikleri öğrenildi.

        10

        İSMAİL KARTAL’A DA İSABET EDEBİLİRDİ
        Şoförün hemen arkasında İsmail Kartal oturuyordu. Kartal saldırıdan ucuz kurtuldu. Peş peşe gelen patlamaların ardından hemen eğilerek kendilerini korumaya çalışan futbolcular ve teknik heyet uzun süre olayın şokunu atlatamadı.

        11

        Fenerbahçe kafilesi, haince bir saldırıya uğradığı Rize dönüşü Sabiha Gökçen havalimanında yüzlerce taraftar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Futbolcular otobüse alkışlar ve meşaleler eşliğinde bindi.

        12

        Rize nüfusuna kayıtlı şoför Ufuk Kıran (41) otobüsten dışarı çıktığında bilinci yerindeydi. Kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu, “Burnundan çok kan geliyordu. Tampon yapayım dedim, ağzından kan geldi. Öndeki polis arabasına bindirip hastaneye gönderdik” dedi.

        13

        AĞIZ İÇİNDEN METAL PARÇASI ALINMIŞ
        Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Teyfik Özlü, şoförün durumuyla ilgili “Yüzünün sol tarafındaki kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık. Hayati tehlikesi yok” dedi.

        14

        Fenerbahçe’nin güvenlikten sorumlu şefi Serdar Kılıç’ın soğukkanlılığı, Sarı-Lacivertli oyuncuların hayatını kurtardı...

        15

        Kılıç o anları şöyle anlattı: “O anda silah sesi geldi. Çok sert ve büyük bir gürültü ile camlar patladı. Şoförün kafası öne düştü. ‘Frene bas’ diye bağırıldı. Durmasak aşağıya uçardık. Şoför vurulunca frene bastım. Şarampole doğru yuvarlanacaktık yoksa. Şoförden sürekli kan geliyordu”

        16

        Fenerbahçe otobüsüne Araklı ilçesi girişindeki köprüde ateş açıldığı bilgisi de verildi... Eğer otobüs durdurulamasa takla atması hatta denize uçması muhtemeldi.

        17

        ÖLMEMİZİ İSTEDİLER
        Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, “Neyin intikamını alıyorlar. Viyadükten geçiyor otübüs. Güvenlik olmasa, cumba gitti çocuklar. Otobüs parçalansın, futbolcular ölsün istiyorlar! Hep sustuk ama bundan sonra efendilik bizden gider...” dedi.

        18

        TRT'de adı açıklanmayan Fenerbahçeli futbolcunun saldırıyla ilgili açıklaması şöyle aktardı:
        "Otobüs hareket halindeyken karşı yönden geldiğini tahmin ettiğimiz araçtan 5-6 el ateş açıldı."

        19

        "Şoförümüz yaralanınca otobüsün ön tarafındakiler devreye girip aracı durdurdu. Sağ tarafımız şarampol ve deniz kenarıydı. Aşağıya yuvarlanabilirdik."

        20

        Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Şoför hariç herkes iyi. Otobüsü o halde nasıl durdurdu hala inanamıyorum" dedi.

        21

        Trabzon Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, Araklı ilçe girişinde Karadeniz Sahil Yolu'nu ulaşıma kapattıktan sonra 53 DE 618 plakalı otobüste inceleme yaptı.

        22

        Olay yeri inceleme ekipleri, yaklaşık 4 saat süren araştırmaların ardından otobüsü, detaylı inceleme için Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

        23

        Öte yandan, olay yerinde geniş alanda incelemelerini sürdüren polis ekipleri, deniz kenarında da delil arama çalışması yaptı.

        24

        Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Konvoyun arkasından gelen polis ekibimizin çektiği kamera görüntüleri var. iki el silah sesi duyuluyor. Büyük ihtimalle av tüfeğiyle iri saçmalar olduğu gözüküyor, ateş edilmiş" açıklaması yaptı..