Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Şimdi Trabzonspor da dikkatli olmalı - Serdar Ali Çelikler yazdı - Trabzonspor Haberleri

        F.Bahçe’ye yönelik menfur katliam girişimi ile ilgili başladığımız yere döndük. Elde şüpheli yok. Başından beri bu işi organize bir terör girişimi olduğunu söylüyorum.

        Puslu havada pek de aydınlık olmayan bir yolda 110 km hızla gelen bir otobüse en az 2; en çok 5 el ateş edilecek ve tamamı isabetle hedefi tutturacak!

        Hareketli hedefe bu denli isabetli atışı yapabilecek birileri, konvoydaki 2 otobüsten hangisinin takım otobüsü olduğunu bilecek! Eylemden sonra 100 metre uzağa bir av tüfeği de bırakılacak ki eylemin ‘yerel bir olay’ olduğu imajı verilsin! Bazı spor yorumcuları; özellikle “Güzel Oyun”cular bu kafamıza yatmayan noktaların üzerinde duruyoruz diye bizi eleştiriyorlar ama bu işin çok planlı bir ‘fay hattı kırma operasyonu’ olma ihtimali her geçen gün artıyor.

        Devletin acilen bu işin menşeini ortaya çıkarması lazım. Şahsen eylemin terör operasyonu olduğunu düşündüğümden işin fail-i meçhul kalacağını tahmin ediyorum. Ama devlet aygıtı en kısa sürede “Bu iş psikopat bir taraftar işidir”; ya da “Terör eylemidir” diye kanaat bildirmeli. Ve eğer iş, tahmin ettiğim gibi ‘operasyon’ ise bundan kelli sadece Fenerbahçe değil; Trabzonspor’un da çok daha dikkatli olması gerekiyor.

        Amaç ‘kanayan yaralara tuz basmak” ise eylem gruplarının hedefinde Trabzonspor’un olması da muhtemeldir.

        O nedenle Fenerbahçe’nin açıklaması olan “Failler açıklanana kadar futbol oynamaya niyetimiz yok” demecini bu açıdan değerlendirmek gerek. Fenerbahçe diyor ki; “Bu bir terör eylemi mi; yoksa fanatizm mi?” bu sorunun yanıtı netliğe kavuştuğunda F.Bahçe de yeni bir açıklama yapar. Yoksa “fail-i meçhul kalma” ihtimalini Fenerbahçe de düşünüyor.

        Devletin liglerin de ertelenmesi nedeniyle kazanılan zamanda şüpheye yer bırakmayacak biçimde olayın menşeini açıklama görevi vardır. Sonrasını bu açıklamanın ardından değerlendiririz.

        VALİ BİR DAHA AÇIKLAMA YAPMASIN

        Trabzon Valisi Abdil Celil Öz; olay olduğundan beri sürekli ‘taca’ çıkıyor. İlk anda ‘taş’ diyor; mürekkebi kurumadan ‘silahlı eylem olma ihtimali ortaya çıktı’ diyor. Şöyle dolu dolu “Bu bir silahlı saldırıdır” diyemediği gibi Sürmene’de gözaltına alınan 2 kişi ile ilgili “Çok ciddi deliller var” diyor. 2 gün sonra şahıslar serbest kalıyor; iş başladığı yere dönüyor, Vali Öz Bey yine taç çizgisinin dışında.

        İlk gün ‘taştı; topraktı’ derken, Fenerliler’den; Sürmeneli 2 şahısla ilgili yaptığı açıklamalarla Trabzonlular’dan tepki almayı başarıyor. Vali Bey sanırım yanıltılıyor. Kendisine naçizane tavsiyem etrafından gelen bildirimlere dikkat etmesi ve Ankara’dan gelen Terörle Mücadele ekipleri kesin sonuca ulaşmadan bir daha açıklama yapmamasıdır.

        TÜRKİYE FUTBOL DİREKTÖRÜ MESLEKTAŞLARINI NE ZAMAN ARAR?

        Beni, ne sadece 4 kulübün F.Bahçe’ye ziyarete gitmesi şaşırttı ne de Hacıosmanoğlu’nun kendi yöneticisine tepkisi. Ne futbolcuların ortaya çıkıp “Bu nedir kardeşim” dememesi şaşırttı ne de G.Saray ve Beşiktaş’ın “Fener’in maçı erteleniyorsa bizimki de ertelensin” demesi. Ne TFF’nin Ankara’dan talimat ya da onay gelmeden aksiyon alamaması şaşırttı ne de “Fener’in sakatları düzelsin diye erteleme oldu” diyen ölmeyi bayılmak zannedenlerin yorumları.. Beni bir tek Fatih Terim’in Samandıra’ya (Dikkat! Kulübe değil; Samandıra’ya futbolcuların yanına) gitmemesi; İsmail Kartal’a bir ‘geçmiş olsun’ dememesi, telefonla dahi ulaşamaması şaşırttı. Olaydan sonra açıklama için 3 gün beklemesini de bir kenara koydum; adının başında Türkiye Futbol Direktörü olan birinin meslektaşlarının yanında olmaması şaşırttı. Terim adına unutulmayacak bir iletişim ve imaj kazasıdır bu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ