Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor - Galatasaray maçında Telles'in pozisyonu penaltı mı? - Trabzonspor Haberleri

        HTSPOR.COM | BÜLENT YAVUZ

        Zirve yarışında 3 'büyük' takım kafa kafaya geldi. Son yıllarda böyle bir yarış yaşanmadı. Futbol oyunu işte budur! Heyecanı ve mücadelesi sezon sonuna kadar devam edince tadına doyum olmuyor. Avni Aker Stadı'nda 1. devre Trabzonspor'un muhteşem oyunu Cimbomlular'a adeta göz açtırmadı. 2. devre, Galatasatay hem oyununu düzeltti hem beraberliği yakaladı ama son dakikada belki de şampiyonluğu etkileyecek 3 puanı ve liderliği Trabzon'da bıraktı.

        Hakem Ali Palabıyık gümbür gümbür geliyor... Fizik yapısı, sahada duruşu, koşu stili, oyuncularla diyaloğu 10 üzerinden 10. Kural uygulaması gerçekten muhteşem. 12. kuralı bu kadar güzel uygulayan hakem sayımız gerçekten çok az. Pozisyonlara yakınlığı, sahada iyi yerler alması başarısının temel nedeni. Ceza alanları içerisinde adeta kuş uçurtmadı. Çok dikkatliydi, oyuncuları devamlı göz hapsinde tuttu. Çevre kontrolünü iyi yaparak, jest ve mimiklerle vücut ve beden diliyle örnek düzeyde bir önleyici hakemlik yaptı.

        16. dakikada Avni Aker'de herkes ayağa kalkarak penaltı beklerken, Ali Palabıyık "devam" dedi. Bana göre de yüzde yüz doğru yaptı. Alex Telles'in üzerine gelen top, göğsünden çenesine doğru aksiyonunu tamamlayarak, uzaklaşıyor.

        Trabzonlu oyuncular hakemin etrafını sararken, hakem de göğsüne aldığı darbeyle yere düşen G.Saraylı oyuncu için oyunu durdurdu. Kesinlikle penaltı yoktu. Hakemin devam kararı doğruydu.

        20. dakikada Trabzon'un attığı 1. golde ofsayt yoktu. Gol temizdi. 45. dakikada Yasin ile Deniz arasındaki mücadelede herhangi bir ihlal yoktu. Bordo-Mavililer, cılız da olsa penaltı itirazı yaptılar. Keza 76. dakikada yine G.Saray ceza alanı içerisindeki pozisyonda Hakan Balta'nın eline gelen topta da herhangi bir kusur yoktu. Hakemin her 3 penaltı pozisyonu için yorumu; örnek, Avrupai ve çağdaştı.

        90+1'de sahada tam bir arbede yaşandı. Her iki takımın futbolcuları, başta kaleciler olmak üzere birbirlerine girdiler. Hakem Ali Palabıyık, olayı sükunetle takip etti. Sonrasında Trabzon takımından kaleci Hakan Arıkan ve Mehmet Ekici sarı alırken, Özer Hurmacı da 2. sarıdan kırmızı kart gördü. G.Saray takımından ise kaleci Muslera, Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu sarı kart gördü.

        Güzel başlayan, güzel devam eden derbi, son dakikadaki çirkin görüntülerle sona erdi. Hakem, sınıfı bana göre 'pekiyi' ilegeçti. Notu da helalinden tam 8,5'tur. Bunun karşılığı da mükemmel hakemliktir. Türk hakem camiasının yeni yıldız hakemini tebrik ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ