Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe HTSPOR yazarı Bülent Yavuz, Eskişehirspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Eskişehir'de umduğunu bulamadı. Mutlak galibiyet için sahaya çıkan sarı-lacivertliler, belki de bu sezonun en kötü maçını oynadılar. Volkan hariç oyuncuların neredeyse tamamı 'biz buraya nereden geldik' havası içerisindeydiler... Zannedersin ligi bitirmişler, bir an önce tatil hazırlığı yapıyorlar.

        Şampiyonluğa oynayan bir takım, varını yoğunu her şeyini mücadeleye vermesi gerekirken, bir kaç kişi hariç, sahada gezinip durdular. Eskişehirspor'a yazık oldu. 1 puan aldılar ama 3 puanı kaçırdılar. Zaten yedikleri golü de kendileri attılar. 2011 yılından beri Eskişehirspor - Fenerbahçe maçları konuşuluyor. Eskişehirspor'un ortaya koyduğu performansa baktığımız zaman hiçbir kimsenin tek bir söz bile söylemeye hakkı olamaz. Eskişehirspor'un oynayan bütün futbolcuları kazanmak için varlarını yoklarını ortaya koydular.

        Hakem Kamil Abitoğlu bu sezon sonu hakemliği bırakıyor. Tabii ki yaşından dolayı. Çok tecrübeli ve kabilyetli bir hakem. Bu maçta da 1-2 pozisyon dışında hatası yok. 58. dakikada ceza alanı içerisinde önce Alves'in Mustafa Yumlu'ya hareketi tipik ceza alanı kargaşalarından biriydi. Bu mücadelede Alves, Mustafa Yumlu'yu tutuyor ama Mustafa Yumlu da pek masum sayılmaz. Onun da tekmeleri ve tutmaları da hakemin dikkatinden kaçmadı. Penaltı olur muydu; çok ağır kaçardı. Çünkü dünyada bu pozisyonlar pek kabul görmüyor. Hakemler, köşe vuruşu ve serbest vuruşları kullandırmadan önce ceza alanı oyuncularını göz hapsinde tutmalı veya uyarmalıdır ki bu tür pozisyonları yaşatmasınlar.

        Bekir'in Eskişehirsporlu Mori'yi net bir şekilde tutması ve çekmesi var. Kurala göre net faul. Ancak top oyunda değildi. Penaltı olmaz. Hakem oyunu başlatmadan hem Bekir'i hem Mori'yi ikaz etmeliydi.

        Kaleci Volkan'a yapılan müdahalede çok az temas var ama kabul edelim ki tehlikeli bir hareketti. Hakemin burada Eskişehirsporlu oyuncuya sarı kart göstermesi gerekirdi. Müsabakanın sonuna eklenen 6 dakikada normaldi çünkü ciddi anlamda sakatlık vardı. Kaybolan süreler de eklenince uzatma süresi doğruydu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ