Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenliyor - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hafta sonu yapılacak olan genel kurul öncesi önemli açıklamalar yaptı.

        İşte Aziz Yıldırım'ın sözleri:

        "Burası Fenerbahçe Cumhuriyeti'dir. Burada padişahlık olmaz, burada demokrasi vardır. Genel kurula gelir aday olursunuz. Bırakma düşüncem olacaktı. Gazetedeki ilanı görünce vazgeçtim. Tehdit ediyorlar, bırakmasan seni vururuz, vurdururuz diyorlar. Fenerbahçe şampiyon olmuş olmamış bunun derdinde değilim. Tek davam var, atılan lekenin temizlenmesi. Kulübün çok sorunları var. Her şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Bu ilan olmasaydı bugün başka konuşacaktım. Bırakacaktım ama bu ilanı görünce, adayım. Mahkeme kararının ertesi günü kongre kararı alacağım. Ben geçen sene trasfer yapardım. Kulübü 50 milyon Euro borca sokardım. Ama kulübün geleceği olmazdı. Cumartesi günü kongrede çok detaylı anlatacağım."

        TEHDİTLER BENİ YILDIRMAZ

        "Tehditler beni yıldırmaz, kamçılar. Kongreye gelirler, listelerini yaparlar. Üç tane bacaksız zibidiye hesap vermem. Ben öyle tehditlerden korkacak adam değilim. Kız basket takımı ben geldiğimde yoktu. Ben geldim 10 kez şampiyon oldu. Bundan sonra her yıl olacak. Futbol takımı şampiyon oldu, olmadı.. Galatasaray 13 sene şampiyon olmadı. Ne oldu?"

        ŞEREFSİZLER! BU TAKIM RİZE'DE KURŞUNLANDI

        "100 tane adam takıma gidip hakaret ediyor, yumurta atıyor. Be şerefsizler... Sizin hakkınızda hukuki olarak gereken her şeyi yapacağım. Biz Rize'de kurşunlandık. Nerede failler? Bu isimsiz ilanları verenler mi futbolcuların arkasında durdu?" Mahkeme bitene kadar kongre beni seçerse devam edeceğim. Ama kongre dışından yapılacak her türlü ayak oyununa karşıyım."

        GAZETEYE İLAN VEREN ÇAPULCULAR BAŞKAN OLAMAYACAK

        "Ben başkanlığı bırakırsam bu kulüpteki değerli insanlara bırakacağım. Bazı isimlerle konuşacağım. Gazeteye ilan verenler çapulcular başkan olamayacak. Kongrede isim isim açıklayacağım. Korkuyorlar. Gelemiyorlar yanıma. Hulusi Belgü'yü de aradım. Açmıyorlar telefonu. Kimseye aday olmayın demiyorum. 'Sen aday olma ortak bir aday gösterelim' diyorlar. Kimmiş bu aday söyleyin. Fenerbahçe'yi benden iyi bilen var mı? Kulübe ihanet edenlere sevgi göstermedim. Onları gönderdim."

        İNSANLAR ALIŞTI: ALEX, ORTEGA, BALİC...

        "Aziz Yıldırım giderse Fenerbahçe her 3 ayda bir kongre yapar. Fenerbahçe'ye ne yatırımlar yapacaksınız? Kimsiniz? Çıkın açıklayın. Hangi bütçeyle geleceksiniz? İnsanlar alıştı; Alex geldi, Ortega geldi, Balic geldi. 9 milyon Dolar verdik Baliç için Bursa'ya... 30 milyon Dolar bu kulüp için cebimden para harcadım."

        BENİM MUHALEFETİM ÇOK SERT OLUR

        "Diyorlar ki başkan oldu zengin oldu, itibar kazandı. Bunlar başkanlıktan önce de vardı. 17 senede bir kişi çıkıp da Aziz Yıldırım devletten şu ihaleyi aldı diyebilir mi? Ben korkmadan geziyorum. İnsanlar her yerde elimi sıkıyor. Sevgi gösteriyorlar. Sokaklara korumasız çıkıyorum, korkmadan geziyorum. Fenerbahçe'ye ömrümü verdim, bunu sevdiğim için verdim. Benim muhalefetim çok sert olur."

        İSMAİL KARTAL AÇIKLAMASI: KAÇAN ŞAMPİYONLUĞUN SORUMLUSU BENİM

        "İsmail Kartal'ı yine kefilim. Şampiyonluğun kaçmasının sorumlusu benim. Fenerbahçe'nin üstündeki lekeyi kaldırdığımız gün kongre kararı alırım isteyen gelir aday olur seçilirse bu kulübü yönetir. Bu tarz ilanlar gelirse, adlarını yazamayan ödleklere karşıyım! Karşılarında olurum. "Bu tabloyu devam ettirecekler varsa gelsinler aday olsunlar. Kongrede karar aldıracağım ben de dahil hiç kimse hisse senedi satamayacak."

        50 MİLYON DOLAR HARCASAYDIM ŞAMPİYON OLURDUK

        "50 milyon dolar harcasaydım şampiyon olurduk. Ben geldiğim zaman oyuncuların paraları ödenmemişti. Kulüp çok kötü durumdaydı. Çiçekçiye bile borç vardı. Bir gün duydunuz mu Fenerbahçe Kulübünde personelin maaşını geç aldığını, alamadığını. 1000 kişi çalışıyor burada."

        25-30 YILDIR ŞİKE YAPILIYOR

        "Sen beni şikeyle suçluyorsun... Bize şike yaptılar dediler. Bizden önce 25-30 senedir şike yapılıyor bu ülkede. Biz aklanırsak bu hakaretler ne olacak. Normal mahkemelerde yargılanmadık. Biz paralel yapının mahkemelerinde yargılandık. Kumpas diyorlar. Sivas'a para götürmüşüz, bundan daha büyük kumpas var mı? 100 bin Dolar'ı evine götürsen, yastığın altına koysan, sabaha kadar bakarsın yastığın aldında mı diye..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ