Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de bir grup taraftar Sadettin Saran'ın sahibi olduğu şirkete giderek, başkan adayı olması çağrısında bulundu - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe eski yöneticisi Sadettin Saran’ın cumartesi günü yapılacak olan Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığına aday olmasını isteyen çok sayıda taraftar sosyal medya üzerinden örgütlenerek Saran Holding önünde toplandı.

        Mevcut yönetimin başarısız olduğunu düşünen sarı lacivertli takıma gönül veren binlerce taraftar 2 gündür #ÇareSaran hashtag’i altında twitter’da mesajlar yayınlamış ve taleplerini Saran’a iletmek için buluşma organizasyonu düzenlemişti.

        Bu buluşma bugün öğlen saatlerinde gerçekleşirken, Sarıyer’deki Saran Holding binası önüne yüzlerce sarı lacivertli taraftar toplandı. Tezahüratlarla kendisine başkan olması için çağrıda bulunan taraftarların çağrısı ile ofisinden çıkarak taraftarların yanına gelen Sadettin Saran, kendilerine teşekkürlerini iletti.

        Gösterilen ilgiden ötürü duygulandığı da gözlenen Sadettin Saran, taraftarlarla tek tek ilgilenirken, sarı lacivertli futbolseverler de Fenerbahçe başkanlığı görevinde kendisini görmek istediklerini ilettiler. Saran, hukuki süreçten ötürü bu kongre sürecinde aday olmasının zor olduğunu ifade ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        “BU TEVECCÜH BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR"

        Sadettin Saran kendisi için şirketi önünde toplanan yüzlerce taraftara teşekkür ederken, “Spontane gelişmiş bir olay. Sağ olsunlar her yerden geldiler. Ayrıca Şırnak’tan Mardin’e kadar hatta Azerbaycan’dan bile şirketimize telefonlar geldi. İki gündür telefonlarımız kitlendi. 15 yıldır Aziz Yıldırım ve ekibi bizi karaladı, ağır ithamlarda bulundu. Ayrıca uzun süredir ayrı olmama rağmen bu destekten ötürü duygulandım, bu teveccüh beni çok mutlu ediyor” dedi.

        “AZİZ YILDIRIM HERKES ADAY OLABİLİR DİYOR AMA İTİRAZ EDİYOR"

        Hakkındaki üyelikten uzaklaştırma davasını kazandığını ve Yargıtay itirazının da geçtiğimiz cuma günü karara bağlandığını ifade eden Saran, kongre üyelik aidatını dahi yatırdığını ancak kulüp tarafından geri gönderildiğini açıkladı. Saran, “Aziz Yıldırım herkes aday olabilir diyor ama itiraz ediyor. Üyelik aidatım geri geldi, aday olmamam için her şey yapıldı. Sağlık olsun, bunda da vardır bir hayır. Artık hukuki sürecin sonuna geldik, taraftarlar bizi istiyor” ifadelerini kullandı.

        “DAHA İYİ YAPABİLECEĞİME İNANDIKLARI İÇİN..."

        Saran başkanlığı kendisinin daha iyi yapacağına taraftarın inandığını da kaydederken, “Ciddi bir teveccüh var. Daha iyi yapabileceğimi düşündükleri ve inandıkları için böyle bir destek var” diye konuştu.

        “BİZ ADAY OLABİLSEYDİK İLAN VERMEZDİK"

        Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım’ın görevi bırakması yönünde muhalefet grubu tarafından verilen İlan hakkında da sorulan bir soruya yanıt veren Saran, “Biz aday olabilseydik ilan vermezdik bizim tarzımız değil Bu arkadaşlar böyle uygun görmüş, bir şey söylemek bana düşmez” dedi.

        “ÇOK DAHA FAZLA KONUŞACAK SÜREM OLACAK"

        Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaçırması ve bu sezonki başarısızlık hakkındaki soruya ise Saran; “Yıkıldık tabii ki ama geçmişle yaşamamak önümüzde bakmak lazım. Şimdi ne yapıldı ne yapılmadı konuşma zamanı değil, söz artık kongre üyelerinin. Benim de hukuki süreç biteceği için çok konuşma sürem olacak” karşılığını vererek sözlerini noktaladı.

        "KURTAR BİZİ SARAN"

        Öte yandan buluşmada sarı lacivertli taraftarlar açtıkları pankartlarla da mesajlarını ilettiler. "Saran başkan Fenerbahçe şampiyon", "Kurtar bizi Saran", "Seninleyiz Saran" yazılı pankartlar ilgi çekti. Bu arada taraftarlar Sadettin Saran'la fotoğraf çektirmek için birbirleri ile yarışırken, iki otobüsle bululmaya gelmek üzere yolda olan taraftarların ise polis tarafından engellendiği öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ