Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Sivasspor: 1 - Trabzonspor: 1 - Trabzonspor Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... SİVASSPOR - TRABZONSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Trabzonspor deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı.

        Ev sahibi ekibin golü 9. dakikada Batuhan Karadeniz'den gelirken, bordo-mavililerin beraberlik sayısını 23. dakikada Özer Hurmacı kaydetti. Bu sonucun ardından Sivasspor ligi 36 puanla 15. sırada, Trabzonspor ise 57 puanla 5. sırada bitirdi.

        AVRUPA'YA KİM GİDECEK?

        Ligi 5. sırada bitiren Trabzonspor, kupa finalisti olan Bursaspor'un da Avrupa cezası olması nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'ne ön eleme turundan katılmaya hak kazandı.

        Timsah ise Avrupa Ligi'ne gidebilmek için CAS'ın kararını bekleyecek. Yeşil-beyazlılar, UEFA Finansal Kontrol Kurulu tarafından 2012 yılında verilen ve CAS tarafından ertelenen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası kararının yürürlüğe konulmaması için yapılan itiraz kararının açıklanmasını bekliyor.

        x Bursaspor, Türkiye Kupası'nı kazanır ve CAS'a yaptığı başvuru olumlu sonuçlanırsa; UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak. Ancak CAS, bu cezayı onarsa Bursaspor'un Avrupa hakkı elde etmesi yine çok önemli. Çünkü Bursaspor'un cezası, ilk Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettiği sezon geçerli olarak.

        x Bursapor kupayı kazanır ancak CAS'tan olumsuz bir karar çıkarsa; Avrupa Ligi'ne gidecek olan takım Trabzonspor olacak.

        x Galatasaray, Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'u yenerse; Fırtına, Avrupa biletini cebine koyacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ