Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gelecek sezonla ilgili planlarını Habertürk'e anlattı - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HTSPOR / Meriç MÜLDÜR

        Fenerbahçe’de seçim rüzgarı dindi, Aziz Yıldırım yüzdeye vurduğunuzda yüzde 83’lük ezici bir üstünlükle yeni bir zafer kazandı. Gelecek sezonun takımını şekillendirmek için de kolları sıvadı.

        2

        Sportif direktörlüğe İtalyan Giuliano Terraneo’yu getiren Fenerbahçe’de öncelikli hedef yeni teknik direktörün belirlenmesi. Capello Rusya’da çok iyi paralar kazandığı için şansı düşük olarak görülüyor.

        3

        Hem Rus Milli Takımı’nı hem de Fenerbahçe’yi çalıştırması da söz konusu olamayacağı için çok uzak ihtimal. Son günlerde camiada en çok konuşulan teknik adam Spaletti. Haliyle kadroda da ciddi bir revizyon bekleniyor. Önümüzdeki sezon Fenerbahçe yabancı oyuncu ağırlıklı, yepyeni bir takımla taraftarının karşısına çıkacak.

        4

        EN BÜYÜK HEDEFİ 1 MİLYON ÜYE PROJESİ
        İki gün süren kongre boyunca da başkanla uzun uzun sohbet imkanı buldum. Aziz Yıldırım, dava süreci bitiminde seçim kararı alıp, başkanlığı devretmekte ne derece kararlıysa, bu süreç içinde çok ciddi transferler yapmakta da, 1 milyon üye projesinin kulübe yıllık 250 milyon dolar kaynak getirmesini sağlamakta da, kulübe yeni tesisler kazandırmakta da o derece kararlı.

        5

        Özellikle de her şehire “Fenerbahçeliler Evi” projesi için harıl harıl arsa arıyor. Her ne kadar başkanlığa nokta koyacağını söylese de kulüpten kopmayacağı da kesin. Konuşmasında verdiği mesajlar da aslında anlamak isteyen için çok açık.

        6

        Kendisinden sonra başkanlığa talip olanlar için çalışmalara şimdiden başlamalarını, proje üretmelerini, iyi bir ekip kurmalarını öğütledi. Tüm bu mesajları verirken de Fenerbahçe’yi kurda kuşa teslim etmeyeceğinin sinyallerini verdi.

        7

        TERRANEO'YU BAŞKAN 10 YILDIR TANIYOR
        Öncelikle şunu belirteyim ki herkesin “Nereden çıktı?” dediği İtalyan sportif direktör Giuliano Terraneo öyle boş bir isim değil. Kimse tanımıyor belki ama Aziz Yıldırım en az 10 yıldır bu ismi tanıyor.

        8

        Ayrıca güveniyor ki bu göreve getirdi. Geçen sene ben de tanışmıştım. Caner’in, Inter’e transferinin manşetleri süslediği günlerde Fenerbahçe Kulübü’ne gelmişti ki, başkan geldiğine geleceğine pişman etti, “Caner’le ilgili girişimin varsa hemen kes” dedi, konuyu kapattı.

        9

        3-4 ALTERNATİF HOCA İSMİ VAR
        Seçim sonrası bazı yönetim kurulu üyeleriyle gittiği yemekte ben sordum, başkan yanıtladı.

        10

        Söyledikleri aynen şöyle: “Giuliano Terraneo çalışıyor. Önce hocayı belirleyeceğiz. 3-4 alternatif isim var. Futbolcu listesi de hazır. Hocanın önereceği isimler de olacaktır.

        11

        8 oyuncu transfer edeceğiz. 2 stoper, dünya çapında bir orta saha yıldızı, dünya çapında bir forvet de var aralarında.” Başkana “Yeni sezonda 10-11 yabancılı bir ilk 11 mi göreceğiz?” diye de sordum. Cevabı, “7-8 yabancı olacak” şeklindeydi.

        12

        SADECE 3 TÜRK BANKO
        Başkan ve yöneticilerle yaptığım görüşmeler sonunda edindiğim izlenim şöyle: Caner, Gökhan ve Mehmet Topal banko. Alper, Alves, Meireles, Diego, Sow kadroda yer bulabilecek isimler.

        13

        Emenike iyi bir fiyata talibi çıkarsa elden çıkarılır da istenilen rakamlar yakalanamayacağı için kalıcı gibi. Stoch geri dönebilir. Volkan-Emre soru işareti.

        14

        Başkanın çok sevdiği iki gerçek Fenerbahçeli. Ama bu sezon imtiyazlı olmayacakları kesin. Kadroda kalabilirler de forma garantileri yok. Agresif hareketlerinin Fenerbahçe’ye zarar verdiği görüşü hakim.

        15

        Bursasporlu Fernandao ise yüksek ihtimal Fenerbahçe’de. Bursaspor opsiyon hakkını zaten kullanmadı. Fenerbahçe de oyuncunun kulübü ile prensipte anlaştı. Tabii Fernandao için de yeni gelecek hocanın görüşleri de büyük önem taşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ