Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman'dan Vodafone Arena açıklaması - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR.COM

        Lig Tv'de Şansal Büyüka'nın sorularını cevaplayan Fikret Orman, gündemdeki "Vodafone Arena mühürlendi" iddialarına yanıt verdi:

        "Türkiye'de yapılan 28 stat var, bizim stadımız bu 28 stadın toplamından daha çok konuşuluyor. Yok stadın altından tarihi eser çıktı, yok zeminden sular çıkıyor filan bir sürü yalanla uğraşıyoruz.

        Bir sıkıntı var, yok diyemem. Sıkıntı Eski Açık tarafında, Kadir (Topbaş) abiyle buluşup konuşmamız gerekiyor. Ona da yanlış bilgiler aktarılıyor. O günkü Başbakanımız bugünkü Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmasa biz bu stadı yapamazdık. Onun çok katkısı oldu. Kadir Topbaş da bize çok destek verdi.

        Bizim, çatıdaki yağmur suyunu aşağıya akıtabilmemiz için, bize verilen 34 kotunun üstüne çıkmamız gerekiyor. Bu kadar geniş bir alanda gözün 40-50 cm farkı algılaması mümkün değil. Bunu anlatmamız lazım. Kadir Topbaş ile yakın bir zamanda toplantı yapacağız, çözeriz diye ümit ediyorum."

        STAT MALİYETİ 100 MİLYON DOLAR OLACAK

        "Stadın şu ana kadarki maliyeti 200 milyon TL. Biz burayı, KDV'ler dahil toplamda 100 milyon Dolar civarında pir paraya bitirmeyi hedefliyoruz."

        STAT NE ZAMAN AÇILACAK?

        Stadın açılış tarihini 20 Eylül olarak planladıklarını anlatan Orman,"Yeni sezonda ilk 2 iç saha maçımızı deplasmanda oynayıp, ligin 2. yarısında oynayacağımız 2 deplasman maçımızı da iç sahada oynamak için Türkiye Futbol Federasyonu'na dilekçe vereceğiz" dedi.

        "BEYAZ YALANLARIMIZ OLMUŞ OLABİLİR"

        Fikret Orman, herkesin gıpta ile bakacağı bir stat inşa ettiklerini vurgulayarak, "İstanbul'da da simge olacak. İnsanlar daire alsalar temelden giriyorlar. 'Ne zaman bitireceksin' denilince 10 sene cevabını alsalar o daire satılamaz. Bizim de beyaz yalanlarımız olmuş olabilir ama bizim elimizdeki imkanlar bunlar. Taraftarıma biraz beyaz yalan söyledim. Birçok futbolcunun alacağı vardı çoğunu ödedim ve ödemeye devam ediyorum. Müthiş işler yaptık ama stattan ben de sıkıldım, artık bitmeli" açıklamasını yaptı.

        "AÇILIŞI 4'LÜ TURNUVA İLE YAPMAK İSTİYORUZ"

        Stadın açılışı için planlarını anlatan Orman, "Sponsorumuz Beko. Barcelona'nın da sponsoru. Chelsea ile ilişkilerimiz iyi. Bayern Münih'i de alıp 4'lü turnuva yapmak istiyoruz. Yaz dönemine gelse kolay. Ama her takımın programı var. Ligler başlayacak. Onların da programı var. Fikstürler bir çekilsin. Çatıyı da havaya kaldıralım, net bir planlama yapacağız" ifadelerini kullandı.

        BİLİC NEDEN GÖNDERİLDİ?

        Slaven Bilic'le yolları neden ayırdınız sorusuna Fikret Orman, "Bu camianın teknik direktöründen bir beklentisi var. Bilic de çağdaş ve doğru bir sistem kurdu, çok iyi futbol oynattı. Ama olmadı. Biz mart ayındaki yönetim kurulumuzda bu konuyu tartıştık, çok da pozitif bir sonuç ortaya çıkmadı. Yönetim Kurulunun inanmadığı birini tutmak mümkün değildi. Keşke şampiyon olsaydık. Şampiyon olsaydık, Bilic ile yüzde 99 devam ederdik Olmayınca biz de sezon sonunda hocamızla çok çağdaş bir şekilde oturduk konuştuk ve yollarımızı ayrdık. Şimdi o sistemin devamı için bir hoca seçeceğiz."

        LUCESCU'YLA GÖRÜŞTÜ MÜ?

        "Lucescu'yla görüştüm. Haber bekliyoruz. Lucescu Türkiye'ye gelecek olursa, Beşiktaş'tan başka bir takım çalıştırmaz. Bunu kendisi söyledi. Ama olmama ihtimali daha fazla açıkçası benim de pek hevesim kalmadı. Gelecek hoca Beşiktaş'ı istemeli, ben buraya gelip takımı UEFA'da şampiyon yapacağım demeli. İstekli olmalı."

        YENİ TEKNİK DİREKTÖR YERLİ Mİ OLACAK YABANCI MI?

        "Yeni teknik adamımız yerli de olabilir, yabancı da. Ben yerliyi tercih ederim. Yerli antrenörler bir adım önde başlıyor burada. Yoksa ne hocalar geldi Türkiye'ye. Mancini geldi ne oldu, Prandelli ne oldu.. Scala, Toshack, Aragones, Löw bunlar ne oldu?"

        ŞENOL GÜNEŞ İDDİALARI

        "Şenol hocayı 80'lerden beri tanırım. Çok namuslu bir adamdır. Onunla birlikte adımızın anılmasından asla gocunmam. Ama bize yakışır mı final maçına çıkacak bir hocaya teklif yapmak? Zaten Şenol Güneş'i tanıyan insan, bu akşam final maçı olan hocaya gidip teklif yapmaz. Şenol hoca da böyle bir teklifi oturup konuşmaz."

        KALECİ TRANSFERİ YAPILACAK MI?

        "Çok iyi bir kaleci hocaları var ama Cenk (Gönen) de Tolga da iyi bir sezon geçirmedi bana. 262'nin üzerinde antrenman yapmışız ama 150 tanesine Tolga katılamamış mesela. Cenk'te de aynı durum söz konusu. Kaleci konusunu yeni hocamızla değerlendireceğiz."

        GÖKHAN TÖRE VE DEMBA BA'YA TEKLİF VAR MI?

        "Gökhan Töre ve Demba Ba için bize gelmiş bir teklif yok. Ortada dolaşan teklifler spekülasyondan ibaret. Transferle güçlendirmek istediğimiz 2-3 bölgemiz var. Bir tanesini Tosic'i alarak yaptık. Stopere ve sol ön tarafa da oyuncu almak istiyoruz."

        SPORTİF DİREKTÖR KONUSU

        "Türkiye'de sportif direktör olmak isteyen çok kişi var. Fakat bu kişiler daha sonra saha kenarında olmak istiyor. Sportif direktörlük olayına çok sıcak bakıyorum. Tayfun Korkut'u çok başarılı buluyorum. 'Gel seni sportif direktör yapalım' dedim. Takım çalıştırmak istiyorum dedi."

        "UEFA KUPASINI ALABİLİRİZ"

        "Ben Beşiktaş taraftarıyım her şeyden önce. Şampiyon olmak istiyorum. UEFA Kupasını almak istiyorum. Başarı istiyorum. Sevilla UEFA'yı aldı. Sevilla'nın kaç taraftarı var ya? Kamp tesislerini gittim gezdim... Biz neden bunu yapamayalım. Beşiktaş'ın UEFA Kupasını buraya getirmesi lazım. Bunun olacağına inanıyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ