Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Habertürk'e özel bir röportaj verdi - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Erhan TELLİ

        Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Habertürk’e birçok konuda çok özel açıklamalarda bulundu. İnanılmaz bir başarıya imza atarak, hem Süper Lig şampiyonluğunu hem de Türkiye Kupası’nı kazanan Hamzaoğlu, 4. yıldızın gerçek mimarının Fatih Terim olduğunu söyledi. “Fatih Hoca’nın Florya’daki odasında hazırladığı ve bir kenarını eksik bıraktığı 4. yıldız, aslında her şeyin göstergesiydi” diyerek sözlerine başlayan Hamzaoğlu “Bir anlamda onun adına bu 4. yıldızı kazanmış sayılırız. Çünkü kendisi daha bunu o günlerde hayal etmiş. Aslında çok yaklaşmışken bu hedefe, uzaklaşmak zorunda kalmıştı. Ama bize kısmet oldu... Keşke Fatih Hoca’ya nasip olsaydı. Çünkü onun daha çok hakkıydı bu. Ama bir nebze olsun, ben onun yerine almış kabul ediyorum bunu. Bu 4. yıldız başarısında onun payı çok çok fazla.

        YÖNETİMİN DE PAYI ÇOK

        İkincisi, yönetim kurulumuzun oyuncuları maddi açıdan sıkıntıya sokmaması da çok önemliydi. Abdurrahim abinin, Ali abinin de çok büyük payı var. Burada çalışan bütün personelimizin de... Üçüncüsü ve belki de en önemlisi de ailelerimiz, çocuklarımız. Asıl önemli kahramanlar bence onlar. Çünkü onlar bu zor süreçte kendi hayatlarından fedakarlık ettiler. Bence ailelerimiz de görünmeyen kahramanlardı.

        TAM İSTEDİĞİM GİBİ DEĞİLDİK

        Geçen sezon iki kulvarda şampiyon oldunuz. Peki istediğiniz futbolu tam olarak oynatabildiğiniz söylenebilir mi? Daha fazlası olur mu?

        Aslında tam istediğimi yapamadım. Felsefem; beraber oynayan, oyunun her bölümünde, hem hücümda hem de savunmada birlikte oynayabilen bir takım olabilmek. Zaman zaman bunda kopukluklar yaşadık. Çok da istediğim oyunu oynadığımızı söyleyemem. Ama kazanmaya yönelik, hedefe varacak oyunu oynadık.

        MELO İSTERSE GÖNDERİRİZ

        Gignac ve Boateng ile ilgileniyor musunuz?

        Bunlar geniş transfer listemizde olan oyuncular. Hepsi ile küçük çaplı temaslarımız sürüyor ama henüz kesin bir şey yok.

        - Melo gidecek mi? Sizinle konuştu mu bu konuda?

        Bana bir şey söylemedi. Melo bizim bir yıllık daha sözleşmesi devam eden bir oyuncumuz. Kendisi gelip gitmek istediğini söylerse, o zaman oturup konuşuruz.

        İYİ PARAYA MUSLERA'YI BIRAKIRIM

        - Muslera’ya teklifler geldiği konuşuluyor. Bırakır mısınız onu?

        İyi bir teklif gelirse bırakırım. Değerini bulan her oyuncu gidebilir... Bizler mutlaka oyuncularımızı iyi bir yere getirip, onlara teklif gelmesini arzulayacağız. Onlara teklifler gelecek ve onlar da çok daha iyi noktalara gelebilmek için günü geldiğince ayrılacaklar. Ama böyle bir durumda biz de onların yerine yeni birilerini monte edeceğiz... Kimse gitmeseydi, Muslera bugün burada olur muydu? Herkes görevini tamamlayacak ve gidecek elbette.

        ŞENOL HOCA DA PEREİRA DA İYİ

        - Yeni sezonun daha zor olacağını düşünüyor musunuz? Ezeli rakiplerinizde teknik adamlar değişti, sadece siz kaldınız?

        Şenol hoca da Pereira da çok iyi hocalar. İstikrarı korursak eğer avantajlı başlayacağımızı düşünüyorum. Ve inşallah her şey düşündüğümüz gibi giderse, o elde ettiğimiz avantaj bizi sezon içinde rahatlatacak. Kolay olmayacak ama inşallah önümüzdeki sene de hedefe ulaşacağız.

        HAYALİM ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI

        - Futbolculuk döneminizin hemen ardından UEFA Kupası alınmıştı. Sizin jenerasyonunuz aldı kupayı ama siz yoktunuz.

        Belki o kadroda ben de olabilirdim, ayrılmamış olsaydım. Üzüldüm tabii, “Ben de olabilirdim” diye içimden geçirdim. Ama o zaman bile bu günleri hayal ediyordum.

        - Teknik direktör olarak UEFA Kupası hayaliniz var mı peki?

        UEFA kupası değil ama en büyük hayalim Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak ve o kupayı kaldırmak. İnşallah, hedefim bu. Olur ya da olmaz bilemiyorum.

        SEVGİ YETME AMA

        - Biraz da sevgiyle kazanılan bir şampiyonluk vardı ama sevgi her zaman yeterli mi?

        Sadece sevgi yetmez ama bence sevgi çok büyük bir kısmını kaplıyordu bu başarıların... Oyuncuların gözlerinde kaybolan ve içlerinde kaybolmaya yüz tutan o iyi tarafları tekrar yakalayıp açığa çıkarmak zorundaydık ve bunu sevgiyle başardık.

        4-5 OYUNCU ALABİLİRİZ

        - Şu an tüm taraftarlar transferleri merak ediyor. Eksikleriniz neler?

        “Bizim bir eksiğimiz yok ama her geçen gün daha da iyi olmalıyız. Tabii ki transferler yapacağız ama bu sene hemen ‘Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacağız’ diye bir hedefimiz yok. Bu uzun vadeli bir hedef. Bu sene ki hedefimiz sadece geçen seneden daha iyi bir durumda olmak. En azından Şampiyonlar Ligi’nde kendimizi gösterip, gruptan çıkmak, çeyrek finali yakalamak gibi hedeflerimiz var. Önemli olan bu seneden daha iyi olmak. Yabancı serbest ama yerli ya da yabancı benim için önemli değil. Ben oyuncunun iyi ya da kötü olup olmadığına bakıyorum. Önemli olan takıma katkı sağlaması. Gerçekten ruhunu sahaya yansıtabilecek, takımı için arkadaşı için koşabilecek oyuncuları daha çok tercih edeceğiz. 4-5 oyuncu alabiliriz ama rakam vermeyi doğru bulmuyorum. 28 kişilik kadroya inmek zorundayız.” Hamza Hamzaoğlu ayrıca Nordin Amrabat’ın da yeni sezonda takımda kalacağını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ